با گوشی خیس شده و در آب افتاده چه کنیم؟
آیا تا به حال گوشی خود را به صورت تصادفی در سینک یا رودخانه، دریا، استخر و غیره انداختهاید؟ آیا تاکنون اتفاق افتاده است که گوشی خود را در جیب لباس داخل ماشین لباسشویی بیاندازید؟ آیا تا به حال در زیر باران شدید گیر افتادهاید که گوشی در جیب شما خیس شود؟
در مواجهه با این موارد و صدها مورد مشابه دیگر که باعث تماس آب با گوشی شما میشوند، اگر به موقع و درست اقدام نکنید ممکن است باعث خرابی و از بین رفتن گوشی شما شوند.در این مقاله از هاوکنیو به بررسی نحوه خشک کردن گوشی خیس شده و جلوگیری از خراب شدن گوشی و هر وسیله الکترونیکی پرداخته شده است. همچنین به بررسی این موضوع پرداخته شده است که آیا استفاده از برنج برای خشک کردن گوشی در آب افتاده موثر است یا خیر؟
مراحل خشک کردن گوشی خیس شده
در سریعترین زمان گوشی خود را از آب خارج کنید
در اولین اقدام و در یک عمل حیاتی باید گوشی خود را از آب و یا شرایطی که با آب در تماس است خارج کنید. هر چقدر این کار را سریعتر انجام دهید درصد سالم ماندن گوشی شما نیز بیشتر میشود.
هنگامی که گوشی شما به داخل آب میافتد یا با آب تماس برقرار میکند، تمامی درگاهها و یا پورتهای یو اس بی، محل شارژ، سوراخهای میکروفون و اسپیکر، و فضاهای دیگر، در کمتر از چند ثانیه آب را به داخل گوشی شما سوق میدهند. پس در اولین و سریعترین اقدام میبایست گوشی را از آب و یا شرایطی که با آب در تماس است خارج کرد.
گوشی خود را به سرعت خاموش کنید
بعد از خارج کردن گوشی از آب با همان سرعت و دقت میبایست جریانها به داخل گوشی را قطع کرد که بهترین کار خاموش کردن گوشی است. در آوردن باتری نیز بسیار خوب است البته اگر باتری گوشی شما قابل جداسازی باشد.
کوچکترین قطره آب با ورود به داخل گوشی زمانی که گوشی روشن است، میتواند باعث اتصال کوتاه و آسیب به گوشی شود.
سعی کنید گوشی خیس را کامل خشک کنید
بعد از آنکه گوشی را از آب خارج و آن را خاموش کردید، حال میبایست شروع به خشک کردن کنید و آب اضافی باقی مانده روی آن را با دستمال بگیرید.
برای این کار سریع چند تکه دستمال کاغذی چند لایه یا حوله یا هر پارچهای که آب را به سرعت جذب میکند، تهیه کرده و شروع به خشک کردن گوشی کنید تا هیچگونه آب و یا اثراتی از آب بر روی آن باقی نماند.
تمام متعلقات گوشی را جدا کنید
حال نوبت آن رسیده است که تمام متعلقات از قبیل سیم کارت، حافظههای جانبی ، کیس و قاب، و غیره را خارج کنید.
پس از خارج کردن قطعات را بر روی همان دستمال و پارچه جاذب آب قرار دهید تا نه به گوشی و نه به قطعات آن آسیبی وارد نشود.
مجددا داخل و خارج گوشی خیس را خشک کنید
حال که تمامی قطعات و متعلقات گوشی را جدا کردهاید، نوبت به مجددا خشک کردن است. اگر دسترسی به باتری و پشت گوشی دارید زمان آن رسیده است که گوشی خود را مجددا با دستمال مناسب خشک و پاک کنید.
ممکن است در این حالت آب در قاب و یا پشت گوشی نفوذ کرده باشد که تنها میبایست با پارچه آن را خشک و تمیز کنید.
از جاروبرقی استفاده کنید
شما میبایست در این مرحله، آب نفوذ کرده به سوراخها و سایر درگاهها و پورتهای گوشی را بیرون بکشید. بهترین وسیله برای این منظور جاروبرقی میباشد.
برای اینکار لوله و دهانه جاروبرقی را حدودا به مدت ۱۵ تا ۲۵ دقیقه به سمت قسمتها و درگاههایی که آب نفوذ کرده است، نگه دارید؛ تا ضمن بیرون کشیدن آب از این مکانها، با فشار هوا آب اضافی را تبخیر و خشک کند.
به هیچ عنوان از سشوار استفاده نکنید
متاسفانه استفاده از سشوار برای خشک کردن وسایل الکترونی خیس شده، جا افتاده است. این کار کاملا اشتباه است. چرا که سشوار با فشار هوایی که ایجاد میکند آب را به منافذ و درگاههای گوشی سوق میدهد و این دقیقا خلاف چیزی است که ما به دنبالش هستیم.
ضمن اینکه فشار هوای گرم خود میتواند یکی از دلایل آسیب رساندن به گوشی، صفحه نمایش و غیره به حساب آید. در نتیجه به هیچ عنوان چه با باد سرد و چه با باد گرم، از سشوار برای خشک کردن گوشی خیس شده استفاده نکنید.
از برنج برای پایان کار استفاده کنید
حال برای محکم کاری و راحت کردن خیال خود که مبادا مقداری آب و ذرات آب به داخل گوشی سرایت کرده باشد و شما نتوانسته باشید آن را خشک و یا خارج کنید؛ به موادی احتیاج است که رطوبت را جذب کنند.
بهترین و در دسترسترین ماده، برنج خام است. برنج توانایی بالایی در جذب رطوبت دارد. برای این منظور گوشی خود را داخل یک ظرف برنج خام قوطهور کنید. اجازه دهید حداقل ۸ ساعت در این حالت بماند تا تمام آب اضافی و باقیمانده داخل گوشی جذب شود.
گوشی خود را تست کنید
پس از طی ۹ مرحله بالا شما به عنوان یک فرد عادی تمام کاری که از دستتان بر میآمد برای نجات گوشی خود انجام دادهاید. و احتمالا اگر وقت را در نجات گوشی خود از آب هدر نداده باشید با درصد بالایی گوشی خود را پس از طی مراحل بالا نجات دادهاید.
حال تمام قطعات خشک شده را در سر جای خود قرار داده و گوشی خود را روشن کنید و شروع به تست کردن کنید. قبل از این کار با چشم و دست خود نگاهی بیندازید تا مطمئن شوید قسمتی از گوشی یا سایر متعلقات آن مرطوب نباشد و تماما خشک باشد.
در صورت روشن نشدن گوشی چه کنیم؟
اگر در مرحله بالا گوشی را تست کردید و روشن نشد، ناامید نشوید.
باتری را جدا کرده و سپس گوشی را به شارژر متصل و به برق بزنید. اگر که گوشی در این شرایط روشن شد این بدین معنی است که باتری گوشی شما آسیب دیده است و شما تنها باید یک باتری مجدد برای گوشی خود تهیه کنید.
گوشی خود را به یک تعمیرکار مطمئن نشان دهید
اگر در مرحله بالا گوشی شما باز هم روشن نشد، حال وقت آن رسیده است که گوشی خود را به یک تعمیرکار مطمئن نشان دهید.
چرا که در بسیاری از مواقع تعویض یک یا چند قطعه کوچک تمام مشکل را برطرف و گوشی شما را مجددا آماده به کار میکند.
نکات کاربردی در نجات گوشی خیس شده
- حتما دو عمل خارج کردن گوشی از آب و خاموش کردن و جدا کردن باتری [در صورتی که دسترسی دارید] را در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهید.
- برای اینکه مطمئن شوید گوشی شما بر اثر تماس با آب آسیب دیده است یا خیر! به نوار چهار گوش یا دایره سفید رنگی که در برخی از گوشیها در گوشه دستگاه نزدیک محل باتری وجود دارد دقت کنید. اگر رنگ آن به صورتی یا قرمز تغییر کرده بود یعنی اینکه گوشی آسیب دیده است.
- اکثر سیم کارتها تاحدودی در مقابل آب مقاوم هستند اما برای اینکه این قطعه باعث اتصال کوتاه در داخل گوشی نشود باید آن را در سریعترین زمان ممکن از داخل گوشی خیس شده خارج کنید.
- در هنگام خشک کردن گوشی خیس از تکان دادن گوشی برای خارج کردن آب جدا خودداری کنید.
- در هنگام خشک کردن گوشی خیس به هیچ عنوان دستمال را مچاله نکرده و داخل جک هدفون و یا سایر قسمتها فرو نکنید.
- در طول انجام مراحل خشک کردن گوشی خیس شده هرگز به هیچ عنوان گوشی را روشن نکنید. تا تمام شدن هر ۱۲ مرحله صبور باشید.
- هنگام استفاده از جاروبرقی، دهانه لوله جاروبرقی را خیلی نزدیک گوشی نگه ندارید چرا که باعث جریان الکتریسیته شده و خطر آسیب رسیدن به گوشی وجود خواهد داشت.
- زمانی که گوشی را داخل برنج قرار دادید هر چند ساعت یک چرخی به گوشی بدهید تا همه نواحی خشک شده و آب و رطوبت آن جذب شود.
“استفاده از مطالب این سایت بدونه درج نام هاوکنیو، شرعا حرام و مصداق سرقت است و پیگرد قانونی خواهد داشت”
برای ارسال دیدگاه خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
ورود