کمتر کسی را میتوان یافت که از گوشیهای همراه استفاده نکند. یک وسیله کاملا ضروری، از مدلهای مختلفِ چند صد هزار تومانی گرفته تا چند میلیونی که هر کدام بسته به نوع نیاز شما بکار گرفته میشوند. در این مقاله از هاوکنیو قصد داریم برای افزایش عمر گوشی تلفن همراه و از بین بردن هرگونه خطوخش و لکه از روی صفحه نمایش و بدنه گوشی، راههای مختلف تمیز کردن و پاک کردن این وسیله حساس را بررسی کنیم.از آنجایی که گوشیهای همراه مخصوصا نوع هوشمند آنها یا به عبارتی همان smartphoneها بسیار حساس هستند، ممکن است به اشتباه ضربهها و خسارتهای جبرانناپذیری به گوشی همراه بزنید؛قرار است با یک مقاله کامل در مورد نحوه تمیز کردن تمامی نواحی و قسمتهای یک گوشی و البته تبلت از صفحه نمایش گرفته تا فریم، بدنه، کنارههای گوشی، جک هدفون، دوربین و غیره را بررسی کنیم.
نکات ضروری تمیز کردن گوشی (۱)
- در هنگام انجام مراحل از پاشیدن آب به صورت مستقیم به گوشی یا خیس کردن بیش از اندازه دستمال خودداری کنید.
- به هیچ عنوان هنگام تمیز کردن بیش از اندازه به صفحه نمایش فشار واردی نکنید.
- بهتر است برای اطمینان خاطر و دیدن تمام لکهها گوشی خود را خاموش کنید.
- به هیچ عنوان از دستمالهای زبر و خشن استفاده نکنید.
- به هیچ عنوان از موادشیمیایی و تمیزکننده خانگی مگر آنهایی که در این مقاله ذکر شده است، استفاده نکنید.
- حتما بسته به نوع دستورالعمل و راهنمای گوشی خود عمل کنید. چرا که بسیاری از گوشیها بر اساس جنس بدنه و مواد به کار رفته در ساخت برای تمیز شدن مراحل و روشهای خاصی میطلبند.
وسایل و مواد مورد نیاز
- ۲ عدد دستمال نرم و بدون پرز (دستمالهای مایکروفیبر که همراه تلویزیون و گوشی ارائه میشود مناسب هستند.)
- آب مقطر
- گوش پاک کن
- خمیر دندان
- سرکه
- ایزوپروپیل الکل (الکل ساده ضدعفونیکننده و رقیق) یا ژلهای ضدعفونیکننده دست
مراحل تمیز کردن گوشی
گوشی خود را خاموش و آماده کنید
برای شروع هرچند واجب نیست اما پیشنهاد میشود گوشی خود را خاموش کنید. در صورتی که گوشی شما این قابلیت را دارد که باتری از گوشی جدا شود این کار را انجام دهید. چرا که قصد داریم در صورت دسترسی، این نواحی را نیز تمیز کنیم.
اگر از قاب و کاور استفاده میکنید، آنها را نیز بیرون آورید و درنهایت با دستمالهای یاد شده و در حالت خشک، شروع به تمیز کردن گردوغبار و یا لکههای معمول کنید.
تمیز کردن کیبورد و دکمهها (اگر همچنان از گوشیهای قدیمی استفاده میکنید)
قبل از شروع به تمیز کردن صفحه نمایش بهتر است از کیبوردها شروع کنید. (البته اگر همچنان از گوشیهای قدیمی استفاده میکنید).
روش کار به این صورت است که یک گوش پاککن را به محلول ( ۴۰ درصد الکل و ۵۰ درصد آب مقطر) یا در صورت عدم دسترسی به محلول (۵۰ درصد آب و ۵۰ درصد سرکه) آغشته کنید. حواستان باشد که گوش پاککن تنها باید اندکی مرطوب شود، آن را به مقدار زیاد داخل محلول یا الکل نزنید. سپس به آرامی [به صورتی که فشار نه آنقدر زیاد باشد که باعث داخل شدن محلول روی گوش پاککن به درون گوشی شود و نه آنقدر آرام که که لکهای را پاک نکند]، شروع به پاک کردن فضای بین دکمههای کیبورد و غیره کنید. پس از اتمام کار با سر دیگر گوش پاککن که خشک است مجددا شروع به تمیز کردن همان فضاها کنید تا هم لکهها و هم احیانا رطوبت ناشی از الکل را از بین ببرید.
دستمال را کمی مرطوب کنید
پس از انجام مرحله قبل حال نوبت به بدنه گوشی میرسد که این موضوع کمی برای گوشیهایی با بدنه فلزی متفاوت است.
برای گوشیهایی با بدنه پلاستیکی همان محلولهای قبل جواب میدهد.
اما برای گوشیهایی با بدنه فلزی یا قسمتهایی فلزی بهتر است کمی جانب امنیت را رعایت کنید. از همان آب مقطر ساده استفاده کرده و یا قبل از انجام عملیات، محلولهای قبلی را در یک ناحیه بسیار کوچک تست کنید. اگر مشکلی پیش نیامد سپس میتوانید کاملا روی گوشی تست کنید. (شخصا این محلول را بر روی گوشی بدنه فلزی خودتست کردهام و با مشکلی مواجهه نشدهام).
برای این مرحله دستمالهای مایکروفیبر را کمی با محلولهای یاد شده مرطوب و سپس شروع به تمیز کردن با حرکات دایروی کنید تا لکهها و سایر کثیفیها را از بین ببرید. دقت کنید دستمال مورد استفاده باید تنها اندکی مرطوب باشد.
تست باتری گوشی ( آیا باتری گوشی شما سالم است؟ )
تمیز کردن لنز دوربین
برای تمیز کردن لنز دوربین که همواره یا جای انگشتان یا لکههای کرم ضدآفتاب و غیره بر روی آن نقش بسته است؛ کافیست با همان گوش پاککن کمی مرطوب شده با آب مقطر و با حرکات گردشی لنز را تمیز و سپس سریع آن را خشک و پاک کنید.
از بین بردن خطوخشهای صفحه نمایش
برای این منظور که شاید یکی از جذابترین بخشهای این مقاله باشد، به یک خمیر دندان یا در صورت در دسترس بودن از کرمهای از بین برنده خطوخش اتومبیل مانند Turtle Wax ،3M Scratch و غیره میتوانید استفاده کنید.
برای شروع مقداری خمیر دندان ساده و نه ژلهای را بر روی صفحه نمایش بزنید و با دستمال با حرکات چرخشی خطوخشها را از بین میروند. سپس با یک دستمال خمیر دندان را پاک کنید.
برخی حتی استفاده از سمبادههای مخصوص، نرم و باکیفیت را پیشنهاد میکنند که هم برای صفحه نمایش و هم برای بدنه میتوانید از آنها نیز استفاده کنید. البته باید توجه داشته باشید که در حین استفاده از این سنبادهها فشار باید بسیار کم باشد.
دستورالعمل دیگری وجود دارد که استفاده از خمیری تهیه شده از آب و جوششیرین را پیشنهاد میکند. این خمیر نیز میتواند جهت از بین بردن خطوخش صفحه نمایش موثر باشد.
درنهایت پس از از بین بردن خطوخشها، همانند روش قبل به کمک دستمال مایکروفیبر که کمی نمدار شده است با فشار مناسب و نه چندان زیاد، شروع به تمیز کردن صفحه نمایش گوشی کنید.
روش های صحیح در دست گرفتن گوشی ( جلوگیری از آسیب های گردن و دست )+ویدئو
تمیز کردن جک هدفون
برای تمیز کردن جک هدفون که شاید یکی از مشکلترین قسمتهای گوشی است، دو راه پیش رو دارید.
- نخست استفاده از ژل خاصی است که برای این منظور تهیه شدهاند و با نام سایبر کلی (cyber clean) شناخته میشوند که البته شاید به سختی بتوان آنها را پیدا و خریداری کنید. (میتوانید فروشگاههای اینترنتی همچون دیجیکالا را نگاهی بیندازید)
- اما روش دوم استفاده از همان گوش پاککن است. برای این منظور با چاقو یا قیچی قسمتی از یکی از دوسر گوش پاککن را نصف کنید. سپس کمی آن را با الکل مرطوب کرده و داخل جک هدفون را با آن تمیز کنید.
- اخطار: حواستان باشد برای این کار گوشی حتما خاموش باشد و از مقدار خیلی کمی از الکل تنها برای مرطوب شدن استفاده کنید.
دلایل داغ شدن گوشی و راه های جلوگیری (تمامی علت ها و روش ها)
تمیز کردن گوشی با فشار هوا
برخی برای تمیز کردن پشت گوشی و از بین بردن گردوغبار، استفاده از فشار هوا را توصیه میکنند که البته فشار هوا باید کم و مناسب باشد.
به هیچ عنوان برای تمیز کردن اسپیکرها از فشار هوا استفاده نکنید. برای این منظور از همان گوش پاککن استفاده کنید.
نکات ضروری تمیز کردن گوشی (۲)
- به هیچ عنوان از مواد شوینده به همراه آب استفاده نکنید.
- حداقل هفتهای یکبار قاب و یا کاور گوشی را از آن جدا و آن را با یک گوش پاککن تمیز کنید. تمیز نکردن طولانی مدت گوشی موجب ماندگاری لکهها میشود.
- اگر صفحه نمایش گوشی شما شکسته شده و یا ترک برداشته است، بهتر است محافظ صفحه نمایش را از روی آن جدا نکنید تا مانع بزرگتر شده ترکها شود.
- بهتر است برای اطمینان بیشتر در حین تمیز کردن گوشی، آن را خاموش کنید. اگر جایی احساس کردید مرطوب باقی مانده است تا به طور کامل خشک نشده است، گوشی را روشن نکنید.
- برای تمیز کردن گوشیهای با بدنه فلزی جانب امنیت را بیشتر رعایت کنید.
منابع: smartphones.wonderhowto ، howtogeek ، mashable
برای ارسال دیدگاه خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
ورود