این روز ها تقریبا هر کسب و کاری با اینترنت و متعاقبا وبسایت های مختلف گره خورده است. وبسایت هایی که نقش بسیار مهم و اساسی را در کسب و کار افراد و شرکت های مختلف بازی می کنند. در این مقاله به سراغ اشتباهاتی که در ایجاد یک وبسایت برای کسب و کارتان ممکن است مرتکب شوید رفته ایم و 6 مورد را که حتما باید مد نظر داشته باشید و رعایت کنید را با یکدیگر مرور می کنیم.
وب سایت شما، غالبا اولین تصوری است که از خودتان در ذهن مخاطب می سازید و وسیله ای بسیار مهم برای برقرار ارتباط با تمام کسانی که به نحوی با کسب و کار شما در ارتباط هستند. موفقیت در ساخت یک وب سایت خوب می تواند بخش مهمی از مسیر موفقیت در کسب و کار را بپیماید و البته نقطه تمایز شما با سایر کسب و کار های دیگر باشد.
برای بسیاری از کسب و کارهای کوچک، داشتن یک وب سایت از اولین مواردی است که باعث می شود کسب کارشان “حرفه ای” به نظر برسد. در واقع، برای تعداد بیشتری از کسب و کارهای کوچک که فروش حضوری ندارند ، وب سایت به عنوان اولین نقطه اصلی تماس با مشتریان به حساب می آید.
حتی اگر شما فروش حضوری داشته باشید، مشتریان بالقوه بیشتر و بیشتری، با کسب و کار شما به صورت اینترنتی ارتباط برقرار می کنند . خبر خوب این است که داشتن وب سایت به شما کمک می کند که به مشتریانی دسترسی پیدا کنید که هرگز نمی توانستید شخصا با آنها تماس برقرار کنید. خبر بد این است که ممکن است شما در ساخت وب سایت مرتکب خطا شوید و به کسب و کارتان آسیب وارد کنید.
البته در این مقاله قصد نداریم در رابطه با اهمیت داشتن وبسایت در کسب و کار ها صحبت کنیم چرا که در این رابطه بحث مفصل است و مطمئنا برای شما اهمیت داشتن یک وبسایت روشن است.
در مقاله 6 خطایی که کسب و کارهای کوچک در مورد وب سایتشان مرتکب می شوند و اینکه چگونه می شود از آنها اجتناب کرد، گرد آوری شده است . با ما همراه باشید :
اینکه هرگز وب سایت نداشته باشید
اگر آنلاین نباشید، برای بسیاری از مشتریان بالقوه تان در دسترس نیستید. یک وب سایت می تواند یکی از مهم ترین نقاط تعامل شما با مشتریان بعد از گفتگوی رو در رو باشد. کدام وسیله ارتباطی است که می تواند هر 24 ساعت یک هفته به راحتی هرچه تمام تر در دسترس تمامی افرادی قرار بگیرید که پتانسیل مشتری شدن دارند و یا می خواهند در ارتباط با شما اطلاعاتی کسب کنند.
البته شاید بتوانید از شبکه های اجتماعی نام ببرید ولی اینستاگرام، تلگرام و … نمی توانند نقش که یک وبسایت و امکانات آن را در اختیار شما قرار دهند. دلایل متعددی وجود دارد که چرا صفحه فیس بوک جایگزین مناسبی برای وب سایت نیست، چرا که چه بخواهید چه نخواهید برای دسترسی به حضور آنلاین خود باید کاملا تحت قوانین و کنترل آن شبکه اجتماعی باشید و البته دسترسی و امکاناتی که در یک وبسایت تدارک می بینید مخصوص کسب و کار خودتان طراحی و ایجاد شده است در صورتی که شبکه های اجتماعی اینگونه نیستند.
از سوی دیگر شخصیتی که یک وبسایت برای کسب وکار شما به وجود می آورد را هر گز یک پیج اینستاگرامی نمی تواند یدک بکشد.
اینکه برقراری ارتباط با شما برای دیگران آسان نباشد
وقتی بازدیدکنندگان به وب سایت شما سر می زنند ، قطعا چند مورد را جستجو می کنند. برای مثال آنها می خواهند بدانند شما که هستید ، چه می کنید و مهم تر از همه اینکه چگونه می توانند با شما در ارتباط باشند.
برای مشتریان و مشتریان بالقوه خود، برقراری تماس با خودتان را به وسیله قرار دادن یک صفحه “تماس با ما” آسان کنید. بسیاری از شرکت ها از فرم های تماس استفاده می کنند که خوب به نظر می رسند، اما اگر آدرس ایمیل یا شماره تلفنتان را بر روی وب سایت خود قرار دهید، از تعداد مشتریانی که در دسترس شما قرار می گیرند شگفت زده خواهید شد .( مخصوصا با قرار دادن شماره تلفن)
عدم بروزرسانی وبسایت و مطالب آن
خود به شخصه کافیست 3 مرتبه در یک ماه به وبسایتی مراجعه کنم و تغییری در مطالب و به روزرسانی ان مشاهده نکنم. فارغ از اینکه آن کسب و کار در چه وضعیتی است آن را در حالت نیمه تعطیل یا دارای مشکلات جدی می پندارم. و بعید می دانم دیگر به آن وبسایت مراجعه ای داشته باشم و در نهایت ارتباط من با این کسب و کار قطع خواهد شد.
هیچ چیز بدتر از این نیست که یک وب سایت به صورت مرتب به روزرسانی نشود. اگر آخرین ورود شما به بخش ” رویدادها ” 4 ماه قبل باشد، یعنی به مخاطبینی که به وب سایتتان سر می زنند، اهمیتی قائل نیستید. یا اگر در وبلاگتان برای یک هفته یا بیشتر، پستی آپلود نکرده باشید، بازدیدکنندگان تعجب می کنند که چه اتفاقی برای شما افتاده است.
دقت داشته باشید که مهم تر از بروزرسانی وبسایت داشتن برنامه زمانی مناسب و نظم داشتن در این بروزرسانی هاست. فارغ از موضوع سئو و جذب ترافیک ارگنیک بدین صورت مخاطبین، اعتماد بیشتری هم به وبسایت خواهند داشت.
چند قسمت از وبسایتتان دارای اهمیت های بیشتری هستند. اطمینان حاصل کنید که اطلاعات تماستان صحیح باشد و یا اگر فروش حضوری دارید مطمئن شوید که ساعات کاری تان درست به اطلاع مخاطبین رسیده باشد. خودتان را جای مشتری بگذارید و مطمئن شوید تمام اطلاعاتی که آنها در سایت شما جستجو می کنند ، نه تنها در دسترس آنها ، بلکه به روز باشد.
هدف کسب و کارتان با وبسایت تان در یک راستا نباشد
وب سایت شما باید در جهت یک هدف به کار گرفته شود. برای اکثر شرکت ها، هدف این است که مشتریان بالقوه را به سمت یک رابطه کاری هدایت کنند. به مسائلی فکر کنید که برای مشتریان اهمیت دارد و تقریبا هر چیز دیگری جز این را نادیده بگیرید.
شما مشتری خودتان نیستید. از قبل تمامی محصولات ، شرکت و هرچیز دیگری که به آن مربوط باشد را می شناسید. از زبان و کلماتی استفاده نکنید که احساس صمیمی و خودمانی بودن ایجاد کند، مگر اینکه وب سایتتان برای آشناها و خودی ها باشد. تمامی صفحات، گرافیک، لینک و متن های سایتتان را وارسی کنید و در مورد اینکه تمامی بخش های آن شما را به هدفتان نزدیک تر می کند ، سرسخت باشید.
این بدان معنی است که دکمه فراخوانی وب سایتتان (CTAs) باید واضح و روشن و مرتبط با مشتریان بالقوه تان باشد. به یاد داشته باشید که همه چیز در سایتتان باید یک هدف را دنبال کند و آن ایجاد ارتباط با مشتریان است.
اینکه خودتان وب سایت را طراحی کنید
ایده واقعا بدی است که وب سایتتان را خودتان طراحی کنید، مگر اینکه طراح وب یا ui و ux باشید. مطمئنا، حتی طراحی یک وب سایت ساده کار آسانی نیست؛ ولی می دانید که صد ها راه ارزان، برای ساخت وب سایت وجود دارد، اما این بدان معنی نیست که ایده خوبی برای کسب و کار شما باشد. این شما هستید که با توجه به کسب و کار و شرایتطتان باید تصمیم بگیرید که کمی هزینه ببیشتر صرف کنید و خودتان یک وبسایت را طراحی کنید یا از قالب ها و تم ها آماده بهره برید.
اما از دید یک بیزینس حرفه ای از آنجا که وب سایتتان نقطه شروعی برای ارتباط با اکثریت زیادی از مشتریانتان است، پس ارزش این را دارد که زمان، انرژی و پول زیادی برای آن صرف کنید تا به بهترین شکل ساخته شود. می توانید با مراجعه به وب سایت هایی که به کسب و کار های کوچک مربوط می شود ، کارهای تخصصی که می توانید برای وب سایتتان انجام دهید را یاد بگیرید. یا از نمونه هاییی الگو برداری کنید.
اگر احساس می کنید کسب و کار تان کم کم باید کمی رنگ و بوی حرفه ای به خود بگیرد، بدانید که طراحی اختصاصی قالب وبسایتتان هزینه نیست بلکه سرمایه گذاریست.
ریسپانسیو نبودن وبسایت
بیش از 52 درصد از کل ترافیک وب از دستگاه های تلفن همراه است. که البته این مورد روز به روز در حال افزایش است. اگر طراحی وب سایتتان به گونه ای باشد که با مرورگرهای موبایل سازگار نباشد، احتمال دسترسی به نیمی از مشتریانتان را از دست می دهید یا با مشکل مواجه می کنید. حداقل با این کار به آنها می فهمانید که شما به کسب و کار آنها اهمیتی نمی دهید، زیرا به خودتان زحمت نداده اید که امکان مراجعه به سایتتان را از طریق گوشی موبایل برای آنها مسیر سازید.
اصل راهنمایی بازاریابی ما این است که ” برقراری ارتباط کاری بین خودتان و مشتری را آسان کنید.” این مورد درست به همان اندازه مهم است که اطلاعات تماس با خودتان و سایر اطلاعاتی را که می خواهند بدانند ، در اختیار آنها قرار دهید. انجام هر دوی این کارها را برای آنها آسان کنید، به طوری که بتوانند با دستگاه موبایلشان به راحتی با شما و وب سایتتان ارتباط برقرار کنند. با این کارها احتمال اینکه در جایی باشند و نتوانند با شما تماس بگیرند، تقریبا صفر می شود.
برای ارسال دیدگاه خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
ورود