چگونه محیط کاری آرام داشته باشیم؟ چگونه محیط کار را به محیطی آرام و شاد تبدیل کنیم که بتوانیم بازده و عملکردی بهتری در محیط کاری از خود و نیرو های خود داشته باشیم؟ در این مقاله با شما کاربران 7 روش برای تبدیل محیط کار به محیطی سالم، مناسب برای کار و آرام با شما همراه هستیم.
آیا تا به حال از خود پرسیده اید که سازمانتان، از دید کارمندانتان چه نوع محیط کاری ای دیده می شود؟ آیا آنها هر روز مشتاقانه سرکار میآیند و به دنبال شروع یک روز الهام بخش دیگر در شرکت هستند و یا هر روز صبح و با ترس این که چه چیز در شرکت منتظرشان است، به زور خودشان را تا دفتر می کشانند؟
هر کارمند تقریبا یک سوم از عمر خود را در محل کار خود می گذراند و بخش عمده زندگی از زندگی پربار خودش را مختص محل کار خود می کند. در صنعت امروزه، بیشتر از قبل به این نتیجه دست یافته اند که کارمندان یک سازمان، منابع انسانی ارزشمند آن سازمان هستند و ثابت شده است که توانایی کارمندان برای استفاده از بالاترین قابلیت هایشان و به بهترین نحو، به عوامل مختلفی از جمله محیط کاری ای که در معرض آن قرار دارند وابسته است.
پس پرداختن به جواب این سوال که “چه چیزی باعث می شود یک سازمان، محلی عالی برای کار باشد؟” معقول به نظر می رسد. فاکتورهای زیادی برای خوب یا بد دیده شدن یک سازمان برای یک کارمند وجود دارند. فاکتورهایی از قبیل جبران خسارت مالی، قدردانی از سالمندان، زیرساخت ها، فرصت های حرفه ای هیجان انگیز، پیشرفت حرفه ای و مناسب، پاداش ها ، قدرشناسی و همچنین پشتیبانی تیمی، همگی عوامل موثر بر نظر یک کارمند نسبت به محل کار خود هستند.
در حالی که هنوز هیچ پاسخ قطعی ای درباره این که چه چیزهایی یک سازمان را به یک محیط کاری عالی تبدیل می کند پیدا نشده است ، اما امروزه مدیران منابع انسانی سازمان های مختلف به یک سطح درک اساسی رسیده اند و آن این است که فرهنگ یک سازمان، بیش از عوامل پولی آن سازمان در دیدگاه یک کارمند از سازمان خود تاثیر می گذارد.
درست کردن یک سیستم ارزشمند و قوی که به بر پایه رابطه قابل اعتماد مدیران و کارکنان سازمان بنا شده است و تبدیل سازمان به یک خانواده امری بسیار درخور و در جهت پیشرفت سازمان، شرکت و .. خواهد بود. گفتگو، بازخورد، ارتباطات و اعتماد، فاکتورهای کلیدی ای هستند که باید در یک سازمان مبنا قرار داده شوند و این ارزشها، دقیقا همان چیزهایی هستند که فرهنگ بالای یک شرکت بر اساس آنها ساخته می شود.
در ادامه این مقاله چندین مرحله و اقداماتی که می توانند به شما کمک کنند تا سازمان خود را به محلی عالی برای کار تبدیل کنید، ذکر شده اند:
مقالات مرتبط دیگر:
چگونه با همکاران خود رفتار کنیم؟ (۱۳ روش برای برقراری ارتباط و همکار خوب بودن)
بهترین غذا ها برای افرادی که سر کار می روند
چگونه مدیر موفقی باشیم؟ (5 ویژگی برای مدیر بهتر شدن)
با کارمندانتان محترمانه رفتار کنید
هر کارمند منبع انسانی ارزشمندی است که به آموزش دیدن، پرورانده شدن و مورد احترام واقع شدن از جانب شما، احتیاج دارد. بر خلاف سهام، سرمایه و سایر منابع بی جان، منابع انسانی قابل صرف نظر نیستند. قطعا برای برای آموزش یک نیرو، وقت و تلاش زیادی لازم است و جایگزین کردن آنها حتی با اراده خودتان نیز کاری آسان نخواهد بود و نمی تواند منافع سازمان را تحت الشعاع قرار دهد. بنابراین احترام گذاشتن به منابع انسانی یک سازمان، باید هسته اصلی رویکرد هر سازمان باشد. توجه داشته باشید که اگر شما با کارکنان خود با احترام و عزت رفتار کنید، آنها نیز ناخودآگاه همین احساسات را نسبت به سازمان شما و کارشان خواهند داشت.
با کارکنان خود ارتباط برقرار کنید، به زیردستان خود را احترام بگذارید، به نظرات آنها گوش کنید، پیشنهادات مفیدشان را اجرا کنید و طوری رفتار کنید که احساس ارزشمندی کنند. با صحبت های مداوم و ارتباط برقرار کردن با کارکنانتان میزان خوشحالی آنها را بسنجید و به دست آورید و علاوه بر آن با این کار به بازخوردی ارزشمند از انتظاراتشان نسبت به سازمان، برسید. این رویکرد نه تنها باعث ایجاد احساس ارزشمند بودن در کارمندان می شود، بلکه همچنین باعث مصون ماندن شما و سازمانتان از تمامی احساسات و فشارهای کاری ای که ممکن است کارمندانتان فروخورده باشند، می شود و می توانید از حرف دل آنها آگاه شوید.
انعطاف پذیری بیشتری داشته باشید
در نظرسنجی اخیر سازمان راندستد (که در ضمینه ارایه خدمات منابع انسانی کار می کند) درباره انعطاف پذیری در محیط کار، به شما کاربران هاو کن یو گزارش داده شد که 53 درصد از پاسخ دهندگان هندی ترجیح می دهند تا از راه دور کار کنند.
با تغییر زمان، الگو و شیوه های عملکرد سازمانها نیز تغییر می کند. با گسترش کار با گوشی های موبایل که امروزه ارتباطات را به سادگی یک پارچه کرده اند، بسیاری از کارمندان می توانند تا به صورت 24/7 ( یعنی 24 ساعت روز و هفت روز هفته) در دسترس و گوش به زنگ باشند. حتی در روزهای تعطیل و آخر هفته ها! مسلما این انعطاف پذیری فقط نباید از جانب کارمندان باشد و بلکه مدیران نیز باید نسبت به کارکنین خود منعطف باشند.
معمولا سازمانهایی که با کارکنان خود خوش برخوردتر و منعطف تر هستند، با به خرج دادن این انعطاف به کارمندانشان کمک می کنند تا علاوه به رسیدگی به زندگی حرفه ای و شغلشان، بلکه به نیازهای شخصی خود نیز برسند.
پس پشنهاد می شود تا به جای مقید بودن به زمان کاری و سرسخت بودن درباره آن، درباره زمان، انعطاف بیشتری از خود نشان دهید و حتی اجازه دهید تا کارمندانتان در برخی شرایط و روزهایی از ماه به صورت دورکاری و از منزل خود کارشان را پیش ببرند و با این کار محیطی راحت و مناسب برایشان ایجاد کنید. قطعا نگه داشتن کارمندان خوب و با تجربه مساله ای حیاتی خواهد بود، خصوصا خانمهای شاغلی که علاوه بر مسیولیت های کاری وظیفه مادری را نیز عهده دارند.
از کارهای خوب کارمندانتان در محیط کاری قدردانی کنید
یکی از شکایات متداول و رایج کارمندان این است، که چرا زمانی که کاری را درست انجام نمی دهند مورد سرزنش و انتقاد قرار می گیرند، اما زمانی که کاری را به نحو احسنت به پایان می رسانند، قدردانی و تشکر از آنها برای مدیران این قدر سخت است.
به عنوان مدیر، شما همیشه باید کارمندانتان را مطمئن سازید که تلاشی که برای شرکت شما و کار شما می کنند، بدون قدردانی نخواهد ماند. ستایش کردن و قدردانی باید همیشه به طور سخاوتمندانه ای در سازمان شما در جریان باشد، این روش باعث تشویق کارکنان شده و باعث ایجاد علاقه متقابل آنها به شرکت و وظایف کاریشان می شود.
به جای ملامت کردن کارمندان، فرهنگ درس گرفتن از اشتباهات را بدانها بیاموزید
در حالی که ابهامات، حفره های عملیاتی و مدیریت نادرست باید مورد توجه و تصحیح قرار گیرد، در کنار آن به جای سرزنش و محکوم کردن کارکنان مدیران باید اولویت خود را بر روی ارایه راه حل های درست بگذارند. گاهی اوقات، حتی پس از قرار دادن 100 درصد تلاش افراد دخیل در یک پروژه، باز هم ممکن است که تیم آن پروژه به نتیجه مطلوب خود نرسند. به عنوان یک مدیر، بعد از اتمام هر پروژه و به منظور پیدا کردن نواقص و اشتباهات، رویکرد شما باید آنالیز و تجزیه و تحلیل آن پروژه و نواقص آن باشد. قطعا کارمندان جوان و بی تجربه به طور مداوم نیاز به راهنمایی و هدایت مدیران و کارمندان با تجربه تر دارند.
در محیط کاری تنوع پذیر باشید
آیا کارمندان شما همگی یکنواخت و یکسان هستند؟ و یا شاید هم تنوع کارمندانتان بالا است. اجازه دهید تا کمی بیشتر توضیح دهیم. صحبت از چیزهای مثل جنسیت، زبان، نژاد، قومییت و مذهب است. تجربه نشان داده است که سازمانهایی که تنوع کارمندانشان بالا است، موفق به پرورش کارکنانی می شوند که نسبت به ایده های مختلف پذیراتر هستند و در مواجهه با دیدگاه های متنوع بهتر عمل کرده و تفکر همه جانبه دارند.
حضور در یک محل کار متنوع و با تنوع بالای کارکنان، باعث قوی شدن کارمندان در ضمینه غلبه کردن به تعصبات الکی و بی موردشان شده و دیدگاه جدیدی را جلوی چشمانشان می گذارد و باعث لذت بردنشان از تجربیاتی که به یادگیریشان منجر میشود میگردد.
بیشتر از رقابت، بر روی همکاری کارمندانتان تاکید داشته باشید
سازمانی که کارکنان آن به جای رقابت ناجوانمردانه همیشه از یکدیگر حمایت کرده و همانطور که در اوقات عادی کمک حال یکدیگر هستند ، در زمان سختی نیز کمک حال یکدیگر باشند، قطعا محلی غنی و پرمایه برای کار کردن خواهد بود. رقابتهای نادرست در میان کارکنان، زد و بست های اداری را ارتقا می بخشد و فرهنگ کاری را از بین می برد
در واقع این مهم است که طوری کارمندان را آموزش دهید تا به جای پریدن به یکدیگر، مشتاقانه به کمک یکدیگر بشتابند. قطعا تنها ساختن اعتماد متقابل بین کارمندان و مدیران کافی نیست و در کنار آن باید بر روی ایجاد این اعتماد مابین اعضای یک تیم و کارکنان یک شرکت نیز کار شود. برای رسیدن به انسجام و پیوستگی بیشتر در بین کارمندان سازمانتان، باید زمان و کار زیاید انجام دهید و در کنار آن جوی مناسب برای کارهای گروهی احتیاج است.
کارمندانتان را در ابتکارات مرتبط با CSR مشارکت دهید
CSR یا همان Corporate social responsibility مسئولیت اجتماعی شرکتی، مجموعه وظایف و تعهداتی است که شرکت بایستی در جهت حفظ، مراقبت و کمک به جامعهای که در آن فعالیت میکند، انجام دهد. در سال 2014، بررسی ای درباره مسئولیت اجتماعی شرکتی، نشان داد که 67 درصد افراد شرکت کننده در این تحقیق، ترجیح می دهند تا برای شرکت های مسئولیت اجتماعی کار کنند
شرکت در ابتکارات مرتبط با مسئولیت اجتماعی مدیران یک شرکت ، احساس هدفمندی و اهمیت بیشتری به کارکنان، و علی الخصوص نیروهای جوان شرکت میدهد. شرکت دادن کارکنان در ابتکارات مرتبط با مسیولیت های مهم اجتماعی آن شرکت، هدفی مازاد برای ماندن آنها در آن شرکت ایجاد میکند.
برای ارسال دیدگاه خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
ورود