دهان شویه چیست؟ روش استفاده صحیح از دهان شویه را باید بدانید. اینکه چگونه از دهانشویه استفاده کنیم. چه دندان پزشک شما استفاده از دهان شویه را توصیه کرده است و چه خود بنا بر بوی بد دهان، جرم های دندان و نظافت دندان استفاده از آن را آغاز کرده اید باید بدانید که استفاده از دهانشویه برای داشتن بهترین تاثیر، نیازمند داشتن اطلاعات و رعایت نکاتی است که در ادامه آن ها را مرور می کنیم.
اگر مایلید استفاده از دهان شویه را برای مراقبت بیشتر از دندان هایتان به برنامه روزانه خود اضافه کنید ، یا اگر دندانپزشکتان استفاده از آن را به شما یا یکی از اعضای خانواده تان توصیه کرده است، در صورتی که از این محصول به درستی استفاده کنید، می توانید بیشترین بهره را از آن ببرید.
دهانشویه چیست؟
دهان شویه جایگزین مسواک زدن و نخ دندان روزانه که بهداشت معمول و منظم دهانی محسوب می شوند، نمی باشد. عملکرد اصلی اکثر دهانشویه ها از بین بردن برخی باکتریها، خنک کردن و تازه کردن نفس است، همچنین اگر از بوی بد دهان رنج می برید، با دندانپزشک خود راجع به روش های دیگر صحبت کنید تا دلیل مشکل خود را بیابید و وضعیت بد تنفس خود را مدیریت کنید.
استفاده از دهان شویه هایی مانند فلوراید بعد از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، از دندان هایتان در برابر اسیدهایی که توسط باکتری ها تولید می شود، محافظت می کنند و اگر دچار عفونت قارچی یا مشکلات لثه ای شده باشید، دندانپزشکتان ممکن است یک دهانشویه خاص برایتان تجویز کند. البته باید بدانید تقریبا اکثر خمیردندان های معتبردر بازار در ترکیبات خود از فلوراید استفاده می کنند.
نکاتی که باید به خاطر داشته باشید
اما باید بدانید که استفاده از دهان شویه نه به اندازه مسواک و نخ دندان ولی همیشه یکی از ابزارهای نظافت دهان و دندان بوده است. حال که تصمیم به استفاده از دهانشویه گرفته اید برای بیشترین و مناسب ترین تاثیر و استفاده از دهان شویه ، نکات زیر را به خاطر داشته باشید :
در رابطه با رقیق کردن دهان شویه دقت کنید
حتما برچسب روی دهان شویه ای که انتخاب کرده اید را مطالعه کنید. برندهای مختلف، دارای غلظت های مختلف می باشند و برخی از آنها ممکن است نیاز به رقیق کردن با آب داشته باشند و برخی خیر . حتما در این رابطه با دندان پپشک خود صحبت کنید. توجه داشته باشید که اگر برچسب روی دهان شویه به شما اجازه رقیق کردن نداده است به خاطر این است که با این کار ممکن است شما بیشترین بهره ای را که باید از دهانشویه نداشته باشید ، چون میکروب ها در سطوح پایین تر کشته نمی شوند. از طرف دیگر برخی از دهانشویه ها بدون رقیق کردن ممکن است در بلند مدت به دندان و دهان شما آسیب برسانند.
دهان شویه هیچگاه جایگزین نخ و مسواک نیست
لازم است بدانید که دهان شویه جایگزین مراقبت های بهداشتی روزانه مانند مسواک و نخ دندان نمی باشد. پس ، اگر دندانپزشکتان استفاده از دهانشویه را برای شما تجویز کرد، هنوز باید مراقبت های کامل و منظم از دندانهایتان را ادامه دهید تا سلامتی آنها حفظ شود. در واقع دهان شویه یک مکمل و تکمیل کنده بهداشت دهان و دندان است.
مدت زمان نگهداشتن دهان شویه در دهان
یکی از کلید های استفاده صحیح از دهان شویه این است که آن را مدت زمان مناسبی در دهانتان بچرخانید. برچسب محصول را بخوانید . بیشتر دهان شویه ها توصیه می کنند که این زمان بین 30 ثانیه تا 1 دقیقه باشد و پس از این زمان محلول را از دهانتان بیرون بریزید.
نحوه استفاده از دهان شویه ی فلوراید و شستن آن
بسیاری از دندانپزشکان معتقدند که دو بار مسواک زدن در روز با خمیر دندان فلوراید، فلوراید کافی برای محافظت از کرم خوردگی دندان را تامین می کند. اما شما مستعد ابتلا به کرم خوردگی دندان باشید، می توانید علاوه بر مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از دهان شویه فلوراید نیز استفاده کنید.
برخی از مطالعات نشان داده است که دهان شویه های حاوی فلوراید می توانند به طور روزانه مکمل مسواک زدن با خمیر دندان حاوی فلوراید باشند، مخصوصا در نواحی که آب آشامیدنی به فلوراید اضافه نشده است. این شستشوها در تقویت مینای دندان بسیار موثر هستند و دندا های شما را در برابر آسیب های ناشی از اسید محافظت می کند.
مراحل اصلی شست و شو با استفاده از دهان شویه
- از مقدار مناسب استفاده کنید: در هر بار استفاده از فلوراید مقداری را استعمال کنید که روی برچسب فلوراید نوشته شده و یا دندانپزشکتان تعیین کرده است.
- به خوبی آن را در دهانتان بچرخانید: دهانتان را ببندید و محلول را در دهانتان طبق دستورمصرف بچرخانید.
- دهان شویه را از دهانتان بیرون بریزید: مایع دهان شویه را قورت ندهید. فلوراید موجود در اکثر دهان شویه ها ممکن است سمی باشد پس هیچ گاه مقدار زیادی از آن را قورت ندهید. اگر به فرزندتان اجازه می دهید که از فلوراید استفاده کند، مراقب باشید که حتما آن را بیرون بریزد و قورت ندهد.
- صبر کنید: برای به دست آوردن بیشترین بهره از دهان شویه فلوراید، از خوردن، آشامیدن و یا سیگار کشیدن تا 30 دقیقه پس از استفاده از دهان شویه، اجتناب کنید.
شستشوی دهان به عنوان بخشی از بهداشت دهان و دندان
یک برنامه کامل برای بهداشت دهان و دندان شامل دوبار مسواک زدن در روز و استفاده از نخ دندان می باشد ، اما همچنین می توانید از شستشوی دهان نیز استفاده کنید.
دهانشویه ها ممکن است حاوی ترکیبات مختلفی برای مبارزه با باکتری های موجود در دهان باشند، از جمله : کلراید ستیل پیریدینیوم (CPC) که یک عنصر برای مبارزه با میکروب است که ایمن و موثر نشان داده شده است، اگرچه تعدادی از افراد گزارش داده اند که پس از استفاده از دهانشویه، به طور موقت طعم و مزه بدی را احساس کرده اند.
سایرترکیبات دهانشویه ها عبارتند از : پوویدون آیوداین و روغن های ضروری.
به یاد داشته باشید که هر کدام از دهان شویه ها می توانند به بهبود مراقبت های روزانه از دهان و دندانتان کمک کنند.
به طور کلی ، استفاده از دهان شویه های حاوی بتادین ، روغن های ضروری و یا کلرهگزیدین به میزان قابل توجهی جرم و شاخص های باکتری ها و التهاب لثه را کاهش می دهد. دهانشویه هایی که حاوی عصاره گیاهی می باشند، به کنترل جرم های دهانی کمک می کنند اما اثربخشی آنها جهت بهبودی دهان و دندان دارای اهمیت زیادی نمی باشد.
مطالعات نشان می دهد که تاثیر دهانشویه ها هنگامی که همراه با مسواک و نخ دندان باشد نسبت به زمانی که مسواک زدن به تنهایی انجام می شود، بسیار بیشتر است.
دهانشویه چگونه کار می کند
پاسخ به سوال راجع به عملکرد دهانشویه ها، بسته به نوع دهان شویه ها متفاوت می باشد. بعضی از آنها نفس را تازه می کند ، بعضی دیگر ضد کرم خوردگی هستند، در حالی که دیگر دهانشویه ها حاوی موادی برای از بین بردن باکتری ها هستند که جرم گیری دندان ها جلوگیری می کند.
شما ممکن است گزینه های زیادی برای انتخاب کردن داشته باشید و بهترین انتخاب برای شما همان دهان شویه ای است که مطابق با نیازهای بهداشتی دهان و دندان و لثه شما باشد و طعم آن را ترجیح می دهید.
برای کمک به انتخاب دهانشویه به یاد داشته باشید که دهان شویه چه کاری انجام می دهد و این نکات را به خاطر بسپارید :
- الکل دارد یا خیر ؟ – الکل یکی از ترکیبات بیشتر اکثر دهان شویه ها می باشد که اگر مقدار زیادی از آن قورت داده شود، می تواند دردسر ساز شود. اگر می خواهید دهانشویه ای برای کل افراد خانواده بخرید و خانواده شما شامل بچه های مدرسه ای یا کودکان می باشد، ممکن است ترجیح دهید نوعی از آن را انتخاب کنید که حاوی الکل نباشد. همچنین برخی از افراد دهان شویه های الکل دار را جهت سواستفاده شخصی به کار می برند.
- حساسیت– برخی از ترکیبات دهانشویه ها باعث احساس سوزش در دهان بعضی از افراد می شود، به خصوص افرادی که دارای لثه های حساس هستند. همچنین افرادی که معمولا شکایتی از لثه حساس ندارند، ممکن است متوجه شوند که دهانشان برای مدت کوتاهی پس از استفاده از دهانشویه حساس می شود. اگر شما دارای لثه حساس هستید از دهان شویه های طبیعی و فاقد الکل استفاده کنید. دهان شویه های طبیعی حاوی ترکیباتی از جمله آلوئه ورا و بابونه می باشند که اثرات آرام بخشی دارند.
- کنترل جرم دندان – اگر به دنبال دهان شویه ای هستید که علاوه بر مشکل بوی بد دهان، مانع جرم گرفتن دندان هایتان شود، دهان شویه ای بخرید که حاوی ترکیبات ضد جرم باشد. اگر مردد هستید که چه دها شویه ای بخرید تا نیازهای سلامتی دهان و دندانتان را برطرف کند، می توانید با دندانپزشک خود راجع بع آن مشورت کنید و از توصیه های او بهره مند شوید.
برای ارسال دیدگاه خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
ورود