یکی از پرمصرفترین انواع صیفیجات در هر خانهایی بدون شک سیبزمینی است. در هر خانهایی سیبزمینی به دلیل استفاده مکرر و زیاد در انواع غذا، معمولا به صورت زیاد خریداری و نگهداری میشوند.
حال با روشها و تکنیکهای صحیح نگهداری و ذخیره این ماده غذایی پرمصرف، شما قادر خواهید بود آنها را برای چندین ماه مانند روز اول نگهداری کنید. با این مقاله از هاو کن یو” همراه باشید.
ذخیره و نگهداری سیبزمینی
سیب زمینیها سالم و خراب را جدا کنید
پس از خریداری یا چیدن از زمین کشاورزی خود، سیبزمینیها را یک بررسی اجمال کنید. در این بررسی سعی کنید هر سیبزمینی صدمه دیده، زخمی شده، خراب، فاسد شده و مشکلدار را از بقیه جدا کنید.
این نوع سیبزمینی ها به هیچ عنوان نباید ذخیره شوند چرا که بسیار سریع فاسد و خراب شده و باعث خراب شدن سایر سیبزمینیها میشوند.
- سیبزمینیهای صدمه دیده اما قابل استفاده را از قسمت صدمه دیده برش زده و مابقی را نهایتا در یک یا دو روز آینده استفاده کنید.
- سیبزمینیهای فاسد و خراب را از مابقی جدا کرده و اگر قابل استفاده نیستند دور بریزید.
سیبزمینیهای سالم را در مکانی خشک و تاریک نگهداری کنید
پس از این که سیبزمینیها را در مرحله قبل دستهبندی و جدا کردید؛ حال سیبزمینیهای سالم را در مکانی به دور از نور و تاریک و همچنین خشک و عاری از رطوبت، ذخیره کنید. این مکان میتواند زیرزمین، کابینتهای بزرگ و خشک یا و یا هر مکان مناسب دیگری باشد.
- نور و رطوبت باعث ریشه زدن و سبز شدن و در برخی دیگر از سیبزمینیها باعث خراب و فاسد شدن آنها میشود.
- بسیاری از سیبزمینیها در کیسههایی فروخته میشوند که به راحتی هوا را از خود عبور میدهند. این کیسهها برای نگهداری مناسب هستند و نباید سیبزمینیها را در کیسههایی که جریان هوا را عبور نمیدهند نگهداری کنید.
- اگر شما خودتان سیبزمینیها را از زمین کشاورزی میچینید و برداشت میکنید. آنها را داخل جعبهها یا کیسههای توری ریخته و بین هر لایه یک عدد روزنامه قرار داده و این کار را برای هر لایه تکرار کنید.
دما محیط را خنک نگهدارید
سیبزمینیها را میبایست در در دمای کمتر از 50 درجه فارنهایت یا 10 درجه سلیسیوس نگهداری کنید.
برای نگهداری طولانی مدت، این دما باید کاهش یافته و به 2 تا 4 درجه سلیسیوس برسد. این محیط خشک، تاریک و خنک میتواند هر مکانی از قبیل زیرزمین باشد.
- حواستان باشد که یخچال برای نگهداری سیبزمینیها اصلا مناسب نیست چرا که دمای آن برای سیبزمینیها بسیار خنک است. این امر باعث از بین رفتن مزه و حتی شکل و ظاهر سیب زمینیها میشود. همانطور که در شکل بالا دیده میشود.
سیب زمینیها را هر چند وقت یکبار چک کنید
اگر شما 4 مرحله فوق را به درستی جلو رفته باشید احتمالا سیبزمینیها بدون مشکل تا چند ماه سالم و تازه باقی خواهند ماند اما هر چند هفته یکبار برای بررسی اجمالی، سری به سیبزمینیها بزنید تا اگر اثری از هر گونه مشکل یا نشانههای سبز و یا فاسد شدن به چشم میخورد، سریع متوجه شده و آنها را از بقیه جدا کنید چرا که وجود هر گونه مشکلی بسرعت به سایر سیبزمینیها منتقل میشود.
مشکلاتی که باید به آنها در نگداری سیبزمینی توجه کنید عبارتند از:
سبز شدن
در این حالت، سیبزمینیها به رنگ سبز خاکی میشوند که رنگ به سختی قابل شناسایی است اما اینگونه سیبزمینیها را میتوان علاوه بر رنگشان با گوشته نرم شده و کمی چروکیده و پژمرده شده نیز تشخیص داد.
اگر تنها قسمتی از سیبزمینی سبز شده است آن قسمت را برش زده و جدا کنید. این مشکل به دلیل نور و رطوبت بوجود میآید.
جوانه زدن
در این حالت یک جوانه سبز، زرد، یا سفید رنگ از سیبزمینیها بیرون میزند که باید سریع از مابقی جدا شده و قسمت جوانه زده شده برش داده شود. مابقی قابل استفاده است.
فاسد شدن
در این حالت سیبزمینیها شروع به کپک زدن و بو گرفتن میکنند که دارای بدنه نرم و سطحی گلی میشوند.
اینگونه سیبزمینیها میبایست بسرعت از بقیه جدا شده و دور ریخته شوند؛ چرا که خیلی سریع این مشکل به سایر سیبزمینیها سرایت میکند.
اگر از روزنامه در زیر این سیبزمینیها استفاده کردهاید آن را نیز برداشته و با روزنامهای جدید جایگزین کنید.
نکات لازم در نگهداری سیبزمینی
- به هیچ عنوان سیبزمینی ها را قبل از نگهداری و ذخیره کردن نشویید.
- سیبزمینیها را به هیچ عنوان داخل یخچال نگهداری نکنید.
- سیبزمینیهای برش داده شده را در محیط باز نگهداری نکنید و در سریعترین زمان ممکن مصرف کنید.
- اگر تعداد زیادی سیبزمینی را برش زده و پوست کندهاید؛ آنها را در داخلی ظرفی پر از آب نگهداری کنید. در این حالت تا حدود یک روز مزه و رنگ خود را حفط میکنند.
- به هیچ عنوان سیبزمینیها را در مجاورت میوهها نگهداری نکنید.
اگر زمانی خواستید سیبزمینیها، این مواد خوراکی مغذی، نسبتا ارزان و پراستفاده را برای مدت طولانی یکجا نگهداری و ذخیره کنید، موارد فوق را به خاطر داشته باشید.
منبع: wikihow
برای ارسال دیدگاه خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
ورود