آشنایی با انواع کفش مجلسی، نامشان، مدل کفش ها مجلسی، جنس و نوع چرم، نوع ست کردن هر نوع کفش مجلسی مردانه و در کل هر آنچه که باید در رابطه با کفش های رسمی مردانه بدانید را در این مقاله برای شما مهیا کرده ایم با ما همراه باشید.
مگر می شود لباس و مخصوصا کفش رسمی نپوشید؟ حتی اگر تمام ایام سال را با کتانی های اسپورت، اسنیکرز ها و لباس کژوال سپری کنید باز هم گذرتان چندین بار در طی یک سال به لباس های رسمی و متعاقبا کفش رسمی می خورد. اگر هم به محل کار می روید، مدام با افراد مختلف دیدار می کنید و در مکان های رسمی حضور پیدا می کنید که داشتن و انتخاب یک کفش رسمی و ست کردن آن با لباس های رسمی یک ضرورت روزانه برای شما به حساب می آید.
این مقاله از هاو کن یو به شما کمک می کند تا در خرید کفش تصمیم های هوشمندانه تری بگیرید. اصلا قبل از خرید بدانید برای انتخاب یک کفش رسمی علاوه برقیمت و جنس کفش چه نکات دیگری را برای خرید باید رعایت کنید.
قسمت های تشکیل دهنده یک کفش مجلسی
قبل از اینکه به سراغ ظرایف سبک و استایل برویم باید درکی از اجزای تشکیل دهنده ی یک کفش مجلسی داشته باشید.
آیا واقعا قبل از اینکه به بررسی جنس یک کفش بپردازید می توانید چند قسمت از یک کفش را نام ببرید؟ تا به حال به این موضوع فکر کرده اید؟ ابتدا نگاهی به تصویر بالا بیاندازید.
یک کفش مجلسی از جلو به پشت از چهار قسمت تشکیل شده است: پنجه toe ، زیر پنجه و رویه vamp ، رویه (سجاف) facing و کناره quarter (بین پاشنه و جلوی کفش). قرار گرفتن و ساختار این چهار قسمت است که خصوصیات یک کفش مجلسی را تعیین می کنند.
انواع کفش های مجلسی
در این قسمت به شناسایی انواع کفش های مجلسی و معروف که احتمالا نام برخی را شنیده و برخی دیگر را دیده ولی نمیشناسید خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
کفش آکسفورد Oxford
کفش آکسفورد اولین کفش رسمی است که تاریخ انقضایی ندارد. این کفش می تواند یک نقطه ی شروع عالی برای پوشیدن کفش های مجلسی باشد. کفش آکسفورد چند منظوره را می توان هم برای موقعیت های رسمی هم به صورت روزمره پوشید. این مدل از کفش ها را بار ها در فیلم های ایرانی و خارجی و در پای افرادی که معمولا دارای کاریزما بوده اند دیده اید.
تاریخچه کفش های آکسفورد
این کفش در سال 1800 در بین دانشجویان، به ویژه در دانشگاه آکسفورد طرفداران زیادی پیدا کرد. در ابتدای قرن دانشجویان خواستار یک نمونه کفش مدرن با رویه ی پایین بودند، چرا که فکر می کردند نیم بوت ها کفش های سنتی هستند که دیگر از مد افتاده اند.
چگونه کفش های آکسفورد را تشخیص دهیم
قابل تشخیص ترین ویژگی کفش آکسفورد “closed lacing” آن است؛ این یعنی رویه ی کفش (facing) به زیرِ زیرپنجه ی (vamp) آن متصل است. این چیدمان یک نیمرخ ظریف به کفش می دهد که برجستگی پا را می پوشاند. این مورد رو در اینفورگرافی ابتدای مقاله کامل می توانید بخوانید و متوجه شوید.
ست کردن کفش های آکسفورد
خب احتمالا شما کاربران هاو کن یو می دانید که کفش های آکسفورد این محبوبیت زیاد را به این خاطر به دست آورده اند که علاوه بر مینیمال بودنشان، با هر تیپ لباسی جور در می آیند.
- برای لباس روزمره، رنگ های متنوعی از قهوه ای تا آبی، زرشکی و سبز هم از دو جنس چرم و جیر موجود است.
- برای لباس محل کار، رنگ های قهوه ای تیره، چرم کردبا، قهوه ای انگلیسی و چرم سیاه می توانند از مطمئن ترین گزینه های انتخابی تان باشند.
- اگر در صدد هستید کفش آکسفورد را با لباس های رسمی ست کنید، چرم پوست سیاه می تواند بهترین انتخابتان باشد.
آکسفورد یک تکه
آکسفورد یک تکه نمونه ای از کفش آکسفورد کلاسیک است. تصویر این مدل کفش را شما کاربران در بالا می توانید مشاهده کنید. به جای اینکه چند تکه چرم به هم دوخته شوند، این کفش با یک چرم یک تکه درست می شود و یک درز دارد. این کوک زدن محدود یک ظاهر پیچیده، صاف و براق به کفش می دهد که به سادگی و بارز بودن سبک کفش می افزاید.
کفش دربی Derby
کفش دربی شبیه به کفش آکسفورد است اما برای موقعیت های معمولی که رسمیت کمتری دارند پوشیده می شوند.
یک تاریخچه ی مختصر
کفش دربی که با نام کفش گیبسون ” Gibson” هم شناخته می شود، در حدود دهه ی 1850 یک چکمه ی ورزشی و شکاری بود. در اوایل قرن بیستم برای بیرون رفتن در شهر تناسب پیدا کرد.
روش تشخیص کفش های دربی Derby
کفش های دربی معمولا به طور اشتباه در دسته بندی کفش های آکسفورد قرار می گیرند، چرا که شکل آنها بسیار شبیه به هم و تفاوت بین آنها بسیار ظریف است. تفاوت اصلی بین کفش آکسفورد و کفش دربی در این است که بندهای کفش دربی در بالای زیرپنجه به هم وصل می شوند که این حالت “بند باز” “open lacing” نامیده می شود ( بر خلاف کفش های آکسفورد که بالاتر توضیح دادیم ) و برای پاهای با پنجه باز تر و پهن تر مناسب تر است.
این وضعیت راحت و پهن در کفش دربی به ریشه های اسپورت آن اشاره دارد و جایگاه آن به عنوان کفشی که غیر رسمی تر از کفش های آکسفورد است را تحکیم می کند.
نحوه ست کردن و پوشیدن کفش های دربی
می توانید این کفش را هم مثل کفش های آکسفورد بپوشید. با این حال کفش های دربی معمولاً برای موقعیت های غیر رسمی پوشیده می شوند پس بهتر است آنها را با کت و شلوارهای رسمی نپوشید. اما شلوار های کتان و شلوارهای لی با دم پای تا خورده می تواند به خوبی با این کفش ها ست شوند.
کفش مانک استرپ Monk Strap(سگک دار)
میزان رسمی بودن کفش بدون بند مانک استرپ از کفش دربی بیشتر و از کفش آکسفورد کمتر است. در واقع این کفش از لحاظ رسمی بودن بین دو مورد قبلی قرار می گیرد.
تاریخچه کفش های سگک دار مانک استرپ Monk Strap
این کفش نام خود را از راهب هایی گرفته که در ابتدا آنها را به پا کردند، زیرا طراحی ساده و جلو بسته ی این کفش ها، نسبت به صندل های سنتی که از قدیم الایام می پوشیدند، محافظت بیشتری از پاها می کرد.
نحوه تشخیص کفش های مانک استراپ
شکل و ساختار مونک استراپ شبیه به کفش آکسفورد است، اما به جای یک محافظ روزنه، یک نوار چرمی دارد که جلوی کفش را می پوشاند. این نوار پهن با یک یا دو سگک یا قلاب بسته می شود.
ست کردن کفش های دربی سگک دار
این کفش جایگزین کلاسیکی برای کفش های بند دار است که با هر تیپی جلوه می دهد.
- امروزه مونک یا مانک استراپ به عنوان یک کفش چند کاره در نظر گرفته می شود که می توان آن را با شلوار های جین یا کت و شلوار های شیک پوشید.
- مونگ استراپ توجه را جلب می کند و ممکن است نقطه ی تمرکز توجه جمع شود.
- کفش های مونک استراپ اغلب از چرم یا جیر درست می شوند و گاهی کاربرد تزئینی دارند.
کفش لوفر Loafer (کفش کالج)
لوفر را احتمالا می شناسید. کفشی است که ساختش با الهام از پوست گوزن یا مار بوده و به خاطر استایل راحتش شناخته شده است. هر چند در ایران خیلی کم مدل اوریجینال ان استفاده می شود وتنها طرح هایی از لوفر اصل مورد اتسفاده و ساخت قرار می گیرد ولی حتی در طراحی هم می توانید شاخصه های یک کفش کالج یا لوفر را ببینید هرچند نمونه های اوریجینال هم در بازار ایران به راحتی در دسترس هستند.
تاریخچه کفش های کالج یا لوفر
اولین لوفر یک کفش راحتی خانگی و معمولی بوده که برای شاه جورج ششم، شاه انگلستان، ساخته شد. اما تا قبل از اینکه در دهه ی 1930 پای این کفش به ایالات متحده برسد هیچ کس آن را به عنوان یک کفش معمولی نمی دید. دهه ی 1960 بود که تاجران و وکلای آمریکایی شروع به پوشیدن کفش های لوفر با کت و شلوار کردند و کم کم این نوع کفش همه گیر شد.
در سال 1966، شرکت گوچی gucci کفش لوفر ظریفی را ارائه داد که از ویژگی های آن وجود یک نوار فلزی (به شکل میله ی فلزی داخل دهانه ی اسب) روی پاشنه ی کفش بود. نوآوری گوچی بیشتر به بالا رفتن موقعیت کفش لوفر به عنوان یک کفش مجلسی، یا حداقل تأیید اینکه این کفش آنقدرها هم غیر رسمی نیست، کمک کرد.
تشخیص کفش های کالج یا لوفر از دیگر کفش ها
کفش های لوفر اغلب یک حائل دارند- یک قطعه ی زینتی که می تواند یک نوار ساده، نواری با یک شکاف یا یک زیور آلات فلزی باشد. ممکن است منگوله هایی از آن حائل آویزان باشد، در حالیکه لوفر های مینیمالیستی یک زیر پنجه ی بدون رو باز و بدون تزئین و زیور آلات دارند.
ویژگی خاص کفش های لوفر (به خصوص آنهایی که بیشتر کفش هایی از پوست گوزن بوده اند تا دمپایی های راحتی پادشاهی)، شکاف مرتفعی است که در طول پنجه قرار دارد.
یک نمونه ی معمول از لوفر کفش مخصوص رانندگی است. این نوع کفش معمولا از مواد نرم تری ساخته شده اند، ساختار راحت تری دارند، کف و پاشنه ای دارند که این کفش ها را به پوشش راحت تری برای رانندگی تبدیل کرده اند.
ست کردن کفش های کالج یا لوفر
قبل از هر چیز باید بدانید که کالج یا لوفر شما از هر جنس که هست باید همیشه مرتب، تمیز و سر حال باشد. پوشیدن این کفش ها در پیاده روی های روزانه باعث می شود خیلی زود با این کفش ها خدا حافظی کنید. نه به خاطر از بین رفتن بلکه به دلیل از بین رفتن شکل و حالت کفش.
این نوع از کفش ها بهتر است با یک شلوار کتان و یا جین که می توانید کمی هم پایین شلوار را رول کنید مورد استفاده قرار بگیرد.
این مقاله را در همینجا به پایان می رسانیم ولی این پایان این کار نیست و ادامه آن که در رابطه با ادامه آشنایی و معرفی کفش های رسمی، روش های تشخیص یک کفش رسمی با کیفیت، آشنایی با انواع چرم به کار رفته در کفش و اطلاعات تکمیلی در رابطه با ست کردن انواع کفش رسمی و مخصوصا بوت است را در مقاله دوم در لینک زیرمی توانید مشاهده کنید.
آشنایی با کفش های رسمی و انواع بوت ( قسمت دوم )
برای ارسال دیدگاه خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
ورود