چگونه پسورد بسازیم؟ چگونه پسوردی قدرتمند بسازیم؟ پسوردی قدرتمند که به راحتی به یاد بیاوریم و از یاد نبریم. اگر شما هم با فراموشی یا تعداد بالای پسورد های خود دچار مشکل هستید این مقاله از هاو کن یو را دنبال کنید.
قبل از ادامه دادن مقالات کاربردی دیگری که ممکن است به کار شما بیاید نیز قبل تر در هاو کن یو منتشر شده است که در دولینک زیر هز یک از ان ها را می توانید مشاهده و مطالعه کنید.
چگونه پسورد های خود را مدیریت کنیم؟
چگونه می توانید رمز فراموش شده را به خاطر بیاورید؟
بدانید که از چه چیزهایی باید اجتناب کنید
قبل از این که تصمیم بگیرید چه چیزهایی را داخل پسوردتان بگنجانید، مطلب زیر را بخوانید تا متوجه شوید از چه مواردی نباید استفاده کنید.
- اسامی حیوان خانگیتان، دوستان یا خانواده تان
- عباراتی که در فرهنگ لغت هستند. (به عنوان مثال به جای “castle” بنویسید “c@stl3”)
- اطلاعات شخصیتان (مثلا شماره تلفنتان)
- اطلاعات عمومی ( مثلا چیزی که باید با فعالیت های تحقیقاتی فوق برنامه شما انجام شود)
- سرینام (واژه ای که از حروف اول چند واژه ی دیگر ساخته شده است)
محتوای یک رمز خوب را یاد بگیرید
استفاده از تمام موارد ذکر شده در زیر، شکستن و پیدا کردن رمزتان را کاری بسیار سخت می کند.
- استفاده هم زمان از حروف بزرگ و کوچک انگلیسی
- اعداد
- نشانه ها
- استفاده از حداقل 12 کارکتر
- استفاده از کلمه یا عباراتی که در نگاه اول و به راحتی قابل تشخیص نباشد.
استراتژی های رایج ساخت پسورد ها را یاد بگیرید
اگر روش خاص خودتان را برای ساخت پسوردی که به خاطرتان بماند ندارید، شاید دوست داشته باشید که یکی از موارد زیر را دنبال کنید:
- حذف حروف صدا دار از یک کلمه یا عبارت. (مثلا به جای عبارت “Hello darkness my old friend” به معنای سلام بر تاریکی، دوست قدیمی من! بنویسید “hlldrknssmldfrnd” )
- تغییر دادن جای انگشتتان هنگام تایپ کردن. ( مثلا تصور کنید که می خواهید کلمه “howcanu” را بنویسید. حال تصور کنید که در حال تایپ همان کلمه هستید، اما دقیقا حروف سمت راست هر کدام از کارکترهای “howcanu” را تایپ کنید.
- استفاده از یک پیام رمزی (مثلا شماره یک صفحه از یک کتاب ، خطی از یک پاراگراف و یا کلمه ای از یک کتاب)
- پسوردتان را به حالت دولا بنوسید. ( پسورد مد نظرتان را نوشته، حال یا یک کارکتر فاصله دهید یا از کارکترهای خاص جداکننده استفاده کنید و مجددا پسوردتان را بنویسید.)
یک کلمه یا عبارت ترکیبی را انتخاب کنید که به شما تعلق دارد
به احتمال زیاد چندین کلمه یا یک عبارت، یا یک عنوان (به عنوان مثال یک آلبوم یا یک آهنگ) و یا چیزی شبیه به آن که به دلایلی خاص در ذهنتان باقی مانده است را در نظر دارید. چنین کلمات یا عبارت هایی ضمینه ای مناسب برای ساخت رمز عبورتان هستید، زیرا به لحاظ احساسی به شما مرتبط هستند و به هیچ شخص دیگری متعلق نیستند.
مثلا شاید دوست داشته باشید که اسم یک آهنگ خاص از آلبوم مورد علاقه تان را انتخاب کنید، و یا جمله ای از یک کتاب که مورد علاقه تان بوده است.
اطمینان حاصل کنید که کلمه یا عبارتی را انتخاب کنید که سایرین از علاقه شما بدان آگاهی ندارند.
یک استراتژی برای رمز عبورتان انتخاب کنید
شما می توانید یکی از استراتژی های رایج مربوط به ساخت رمز عبور را که در بالاتر ذکر شدند را انتخاب نمایید. (برای مثال حذف مصوت ها )، و یا می توانید استراتژی مخصوص خودتان را به کار ببرید.
حتی بعضی از کارشناسان پیشنهاد می کنند که کلمات کلیدی تصادفی پیدا کنند و آن ها را بدون تغییر و پشت سر هم و چسبیده به یک دیگر بنویسید (مثلا “bananacoffeespoonphonecomfortercat”) .
به جای برخی اعداد مورد علاقه تان از حروف استفاده کنید
اگر یک یا دو عدد مورد علاقه دارید، می توانید آن عدد را با یک حرف خاص جایگزین کنید.
حواستان باشد که از جایگزین های رایج و واضح استفاد نکنید. ( مثلا حرف “I” به جای عدد “1”، و یا حرف “A” به جای عدد “4”)
کارکتر مورد علاقه تان را به پسوردتان اضافه کنید
اگر از بین کارکترهای (در این جا منظور هر کارکتری غیر از حروف است.) کیبوردتان به یک کارکتر خاص علاقه دارید، می توانید به جای آن از یک حرف خاص استفاده کنید و یا آن را به ابتدای پسوردتان اضافه کنید تا به یادآوری پسوردتان کمک کند.
اکثر سرویس ها ، برای ایجاد رمز عبور به این مرحله نیاز دارند.
یک مخفف برای سرویس مرتبط به رمز عبورتان اضافه کنید
به عنوان مثال اگر پسورد به ایمیل کاری شما مرتبط باشد ، می توانید در انتهای پسوردتان از عبارت “work email” به معنای ایمیل کاری و یا عبارت “wrk ml” که مخفف آن است استفاده کنید. به این ترتیب، می توانید از همان روش مشابه و پایه ای برای ساخت رمز عبورهای مختلف که مرتبط به سرویس ها و کارهای مختلفتان هستید استفاده کنید و دیگر یک رمز عبور خاص و یکسان را به پسوردهایتان اختصاص ندهید.
این نکته که رمز عبور خود را بیش از یک بار تکرار نکنید، نکته ای فوق العاده مهم است. (برای مثال از رمز عبور فیس بوک خود برای حساب ایمیل خود استفاده نکنید.)
رمز عبور خود را دو بار بنویسید
اگر رمز عبوری که در نظر دارید 8 کارکتر است و سرویسی که از آن استفاده می کنید (مانند فیس بوک) به شما اجازه استفاده تا 16 کارکتر را می دهد، مجددا رمز عبورتان را بنویسید یعنی دو بار پشت سر هم!
برای افزودن بردن برخی نکات ایمنی و اضافی، در حین تایپ کردن نیمه دوم رمز عبورتان کلید Shift از کیبوردتان را نگه دارید. (به عنوان مثال “h@r0ldh@r0ld” با نگه داشتن Shift به “h@r0ldH@R)LD” تبدیل می شود.)
رمزتان را تغییر دهید
با وجود آن که اضافه کردن یک مخفف به انتهای پسوردتان به شما کمک می کند تا پسورد سرویسی که از آن استفاده می کنید را به خاطر داشته باشید، اما در نهایت باز هم مجبور هستید که بعد از مدتی همه پسورد هایتان را تغییر دهید.
اگر پسورد فعلیتان را دوست دارید، این دفعه همان پسورد را با نگه داشتن کلید Shift بنوسید و یا مثلا برخی از حروف همان پسورد را به حالت بزرگ بنویسید.
اگر حرف خاصی را با عددی خاص جایگزین کرده اید، می توانید بعد از یک مدت از خود آن حرف استفاده کنید و به جای برخی حروف دیگر از اعداد در پسوردتان استفاده کنید.
برای ارسال دیدگاه خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
ورود