گوشی گمشده و گم کردن گوشی، از جمله غمانگیزترین و ترسناکترین اتفاقاتی است که ممکن است برای هر فرد اتفاق بیفتد. جدای از اینکه شما چه اندازه برای گوشی خود هزینه کردهاید، موضوع مهمتری که وجود دارد اطلاعات شخصی درون گوشی شما است که شاید شما را به دردسر بیاندازد.
برای پیدا کردن گوشی گمشده و یا به سرقت رفته راههای متفاوتی چه از طریق اپراتورهای تلفن همراه و چه خود سیستم عامل گوشی شما وجود دارد. حتی نرمافزارهای مناسبی برای اینکار وجود دارند. استفاده از یک و یا تمامی این روشها به احتمال بسیار زیاد میتواند منجر به پیدا شدن گوشی گم شده شما شود.
استفاده از اپراتورها برای یافتن گوشی گمشده
همراه اول
چنانچه شما از سیم کارتهای شرکت همراه اول در گوشی خود استفاده میکنید باید بدانید که این شرکت روشی را برای ردیابی گوشیهای گمشده و یا به سرقت رفته ارائه کرده است. شما با استفاده از امکانات این سیستم که در ادامه توسط خود شرکت همراه اول برای مشتریان تدارک دیده شده است، میتوانید گوشی گمشده خود را ردیابی کنید.
بنابه آنچه شرکت همراه اول اعلام کرده است برای راهاندازی این سامانه یا به عبارت دیگر ردیابی گوشی گمشده، شما میبایست شماره سریال گوشی خود که معمولا بر روی جعبه گوشی شما با نماد “IMEI” درج شده است را به صورت زیر استفاده کنید.
شماره سریال گوشی معمولا بر روی جعبههای گوشی همراه باید درج شده باشد. در صورتی که به جعبه گوشی خود دسترسی ندارید همین الان با شمارهگیری #۰۶#* “ستاره، مربع، صفر، شیش، مربع” میتوانید شماره سریال گوشی خود را یادداشت و نگه داری کنید. اگر گوشی شما قاچاق یا رجیستر نشده باشد این سریال با سریال روی جعبه و کارتن گوشی شما یکی نخواهد بود.
این سریال را میبایست از طریق یک خط دائمی همراه اول به یکی از ۲ روش زیر ارسال کنید:
- از طریق شمارهگیری کد #سریال گوشی*۲۱۴۱*۱۰*
- ارسال کد ۲۱۴۱ به شماره ۱۰ ( سامانه جامع پیامکی خدمات همراه اول)
سامانه مذکور تا مدت ۱۰ روز پس از دریافت شماره سریال به ردیابی و جستوجوی گوشی میپردازد. چنانچه این ردیابی موفقیتآمیز بوده باشد نتیجه را سریعا به شمارهای که سریال را با آن ارسال کردهاید، اطلاع داده تا مشترک سایر مراحل حقوقی را از طریق مراجع ذیربط پیگیری نماید. درصورت عدم موفقیت در ردیابی، مشترک میتواند برای ردیابی مجدد گوشی خود اقدام و سرویس را مجددا فعال نماید.
ایرانسل
چنانچه از خطها و سیم کارتهای ایرانسل استفاده میکنید میبایست کار مشابهی را انجام دهید. توضیح این روش و سامانه ایرانسل برای شما کاربران عزیز در تصویر بالا موجود میباشد. (این تصویر از خود سایت ایرانسل استخراج شده است).
رایتل
در قالب این سرویس شما میتوانید در صورت مفقودی یا به سرقت رفتن دستگاه خود، با ارسال شماره سریال (IMEI) دستگاه مفقودی/ مسروقه، آن را مورد ردیابی قرار دهید. برای استفاده از این سرویس مراحل زیر را انجام دهید:
- جهت جلوگیری از سوء استفادههای احتمالی ابتدا نسبت به مسدود کردن سیمکارت خود به یکی از روشهای زیر اقدام نمائید.
- تماس با شماره 200 از خطوط رایتل یا 09202000000 از سایر خطوط
- از طریق سامانه مدیریت حساب یا نرم افزار کاربردی رایتل من
- مراجعه به فروشگاه های مجاز رایتل با در دست داشتن کارت شناسایی معتبر
- شماره سریال 15رقمی دستگاه خود که بر روی جعبه گوشی درج شده را به سرشماره 6101 پیامک کنید.
- پس از ثبت موفق شماره سریال از شما درخواست میشود تا در صورتیکه در زمان مفقودی دستگاه از سیمکارت رایتل استفاده میکردید شماره آن را ارسال و در غیر اینصورت، عدد 0 را ارسال فرمایید.
- سپس باید یکی از بازههای زمانی اشاره شده در زیر را جهت ردیابی دستگاه خود انتخاب کنید:
- عدد 1: از 10 روز گذشته تا ابتدای روز جاری
- عدد 2: از ابتدای روز جاری تا 10 روز آینده
- عدد 3: از 10 روز گذشته تا 10 روز آینده
توجهبا ارسال عدد 1 نتیجه ردیابی بعد از 24 ساعت برای شما ارسال خواهد شد. در صورتیکه عدد 2 یا 3 را انتخاب کنید در هر زمان که نتیجه ردیابی مثبت باشد، به شما اطلاعرسانی خواهد شد و در صورت منفی بودن حداکثر بعد از 10 روز پاسخ اعلام میشود.
- بعد از کسر هزینه، درخواست شما جهت ردیابی در سیستم ثبت خواهد شد.
- هزینه پیامکهای ارسالی به سرشماره 6101 مطابق تعرفه عادی محاسبه خواهد شد.
- در صورت مثبت بودن نتیجه ردیابی در اسرع وقت برای طی مراحل قانونی و تهیه دستور قضایی اقدام کنید. ضروریست کد پیگیری که در پیامک برای شما ارسال شده، در دستور قضایی درج شود.
- در صورت منفی بودن پاسخ، میتوانید درخواست ردیابی دستگاه خود را دوباره ثبت کنید.
- با ارسال عدد 9 به سرشماره 6101 میتوانید سوابق درخواستهای خود را مشاهده کنید
- این سرویس فقط مثبت یا منفی بودن نتیجه ردیابی را مشخص میکند و ارائه اطلاعات هویتی مربوط به فرد استفاده کننده از گوشی مستلزم دستور قضایی است.
هزینه
تعرفه استفاده از سرویس “ردیابی دستگاه مفقودی/ مسروقه” مطابق جدول زیر محاسبه و از شما کسر خواهد شد:
توجه: سه روش بالا کاملا وابسته به سیم کارت گوشی شما بوده و چیزی که سارقان محترم با آن کاملا آشنا هستند جدا کردن سیم کارت از گوشی است. به نوعی اولین کاری است که این سارقان انجام میدهند. بنابراین سه روش بالا بیشتر به برای تلفنها و گوشیهای همراهی مناسب است که گمشده یا در جایی جا گذاشتهاید.
روش دیگری که در ادامه توضیح داده خواهد شد محدود به سیم کارت شما نبوده و با استفاده از گوگل به راحتی میتوانید گوشی اندرویدی خود را هم ردیابی و بر روی نقشه پیدا کرده و هم آن را قفل کنید. همچنین میتوانید صدای گوشی خود را در هر شرایطی با حداکثر صدا و ولوم برای ۵ دقیقه به صدا در بیاورید.
استفاده از اکانت گوگل برای یافتن گوشی گمشده
اکانت گوگل بسازید
قبل از هر کاری شما احتیاج به یک اکانت گوگل دارید. تقریبا تمامی افراد امروزه از یک اکانت گوگل در گوشیهای اندرویدی خود بهره میبرند.
چنانچه اکانت گوگل ندارید و نمیدانید چگونه میتوانید این اکانت را درست کنید، به تنظیمات گوشی خود مراجعه کرده و به قسمت اکانت بروید. سپس از اینجا یک اکانت گوگل برای خود با راهنماییهای قدم به قدم خود گوگل بسازید. دقت کنید که آدرس و رمز اکانت خود را میبایست یادداشت کرده و به خاطر بسپارید.
دیوایس منیجر خود را فعال کنید
پس از ساخت اکانت گوگل یا در صورتی که از قبل این اکانت را داشتهاید، به تنظیمات گوشی خود را رفته و از قسمت امنیت یا “Security” گزینه “Device administrator” را پیدا و سپس گزینه “android device manager” را فعال کنید یا تیک آن را بزنید. (شکل و ظاهر منوها و محل قرارگیری، بسته به نوع گوشیهای اندرویدی ممکن است متفاوت باشد).
تست کنید
پس از انجام دو مرحله بالا، ضمن فعال بودن اینترنت گوشی خود به سراغ کامپیوتر خود بروید. مرورگر را باز و سپس به سراغ سایت گوگل بروید. از طریق همان اکانتی که در گوشی خود ساختهاید و یا از قبل داشتهاید وارد اکانت خود شوید. (از طریق گزینه “sign in” و دادن آدرس و پسوورد خود وارد شوید).
عبارت “find my phone” را در گوگل تایپ کنید
پس از اینکه وارد اکانت گوگل خود در کامپیوتر شدید عبارت “find my phone” را داخل گوگل تایپ کنید، به محض انجام این کار شما با صفحهای کوچک مواجه خواهید شد. اگر از شما درخواست ورود داشت مجددا با همان آدرس و پسورد وارد شوید. سپس در نقشه گوگل، جستوجو برای گوشی شما آغاز میشود.
پس از مدتی بر روی نقشه آدرس محل قرارگیری گوشی شما هر کجای این کره خاکی که باشد نشان داده خواهد شد. ضمن اینکه شما در این صفحه میتوانید گوشی گمشده خود را ردیابی کنید، ۲ گزینه دیگر پیش رو دارید. با استفاده از کلید “lock” میتوانید گوشی خود را قفل کنید. با استفاده از گزینه “ring” زنگ گوشی خود را با آخرین ولوم برای ۵ دقیقه به صدا در بیاورید.
(در تصویر بالا بنا به احترام به حریم خصوصی افراد قبل از یافتن محل دقیق گوشی گمشده ، از صفحه عکس گرفته شده است).
اگر اینترنت گوشی فعال نباشد چه کنیم؟
شاید دوستان بگویند که این روش تنها زمانی به کار میآید که اینترنت گوشی فعال باشد. در پاسخ باید گفت اگر گوشی شما به سرقت رود یا توسط هر شخصی مورد استفاده قرار بگیرید مطمئنا یک روز از اینترنت گوشی شما استفاده خواهد کرد، آن هم در دنیای امروزی که استفاده از گوشی بدون اینترنت غیرقابل تصور است. پس به محض اینکه اینترنت گوشی شما فعال شود شما میتوانید از این روش گوشی خود را ردیابی کنید.
پس از جمعبندی مطالب بالا تقریبا احتمال به سرقت رفتن و یا گم شدن گوشی شما به صفر میرسد. مگر اینکه گوشی شما بنا به هر دلیلی پس از سرقت دیگر روشن نشود و یا از بین برود.
برای ارسال دیدگاه خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
ورود