امرزه یکی از اختراع هایی که بسیار مورد استفاده بشر قرار گرفته است تکنولوژی بلوتوث است. یکی از ابزار های وابسته به این تکنولوژی اسپیکر بلوتوث هستند. اما متاسفانه این اسپیکر ها عموما قیمتی بسیار زیاد داشته و خرید برای خیلی از افراد مقرون به صرفه نیست. اما امروز پس از خواندن این مقاله دیگر نیازی به صرف پول بسیار زیادی نخواهید داشت.
این مقاله از هاو کن یو می خواهیم طریقه ی ساخت یک اسپیکر کوچک بلوتوثی را آموزش دهیم که صدایش به اندازه ای بلند است که کل یک اتاق را پر می کند. ساخت این اسپیکر بلوتوثی هزینه ی چندانی در بر ندارد و فقط کافی است که از مواد به درد نخوری که دور و برتان است – مثل رادیو و جای عینک – در ساخت آن استفاده کنید. این اسپیکر در جیب جا می شود و شیک و قشنگ است. ساخت این اسپیکر برای علاقه مندان به لوازم صوتی بسیار مفرح است. اگر به اندازه ی کافی توانسته ایم کنجکاوی تان را تحریک کنیم در ادامه با ما همراه بمانید.
اطلاعات فنی
این اسپیکر بلوتوث به دو درایور اسپیکر Neodymium مجهز است. Neodymium ی که فلز نادر است. مغناطیس های مجود در آن سبک و بسیار قدرتمند هستند. این باعث می شود تا اسپیکر فشرده تر باشد و ضمنا شفافیت صدای بالاتری داشته باشد. البته اسپیکرهای خوب باید مجهز به آمپلیفایرهای خوب هم باشند و بنابراین باید در تهیه ی آن هم دقت نمایید. ترجیحا آمپلیفایر کلاس AB تهیه کنید چرا که موج های صدا را به طور متقارن تری آمپلیفای می کند و خلاصه صدای تولید شده شفاف و روشن است.
مشخصات اسپیکر
- باتری Li-ion قابل شارژ ۱۰۰۰ mAh (تا ۹ ساعت توان پلی بک کردن)
- دو درایور Neodymium 35 میلیمتری ۳ وات (۴ اوهم)
- آمپلیفایر ۲x3 وات با کارایی بالا
- فاصله ی بلوتوث استاندارد ۱۵ متر
- یک مینی پریز شارژ USB
قطعات و مواد مورد نیاز
- مدول بلوتوث استریو
- اسپیکرهای ۲x3 وات
- درایور منفعل (اختیاری)
- باتری Li-ion قابل شارژ USB
- باتری Li-ion قابل شارژ ۱۰۰۰ mAh
- سوییچ اسلاید
- جک استریو ۳.۵ میلیمتر
- جعبه عینک
- اسپری رنگ دلخواه
ابزار و تجهیزات مورد نیاز
- درل بی سیم
- ابزار گردشی (چرخشی)
- ابزار لحیمکاری ۴۰ وات
- دستگاه چسب حرارتی
استفاده از وسایل کهنه
برای ساخت این اسپیکر نیاز به چند وسیله دارید. (که در بالا ذکر شد) اما این وسایل را میتوانید به دو صورت تهیه کنید. یا همه وسایل را از فروشگاه های لوازم الکترونیکی خریداری کنید. این روش ممکن است قدری به ضرر جیبتان باشد چرا که میتوانید از روش دوم استفاده کنید که کم هزینه تر و شاید بدون هزینه انجام شود. میتوانید از رادیو برای استفاده از بلند گو ها، از ماشین های اسباب بازی برای کیت رادیوکنترل و… استفاده کنید. کافیست کمی خلاق باشید.
ایجاد سوراخ در جعبه عینک
ابتدا با یک مداد جاهایی که قرار است به زودی انها را سوراخ کنید علامت بزنید. سپس دریل یا ابزاری برای ایجاد سوراخ را بردارید جاهایی که علامت زده اید و بعدا قرار است اسپیکرها را روی آنها قرار دهید سوراخ کنید. ۵ میلیمتر از آن تکه از جعبه عینک را برای کمک به درل بی سیم بچسبانید.
رنگ کردن جعبه عینک
قبل از اینکه اسپیکرها و قطعات بعدی را روی جعبه قرار دهید حتما اول جعبه را رنگ بزنید. چون بعدا درایورهای اسپیکر رنگی می شوند و این حالت قشنگی ندارد.
زدن چسب حرارتی به اسپیکرها و قطعات
درایورهای اسپیکرها را با دقت تمام به جعبه پلاستیکی بچسبانید. حتما تمام شکاف ها را پر کنید. باید ۱۰۰ درصد منافذ هوا گرفته شود. اگر هوا از جعبه به بیرون برود صدای تولید شده مطلوب نخواهد بود.
لحیمکاری قطعات
حالا تمام قطعات را لحیمکاری کنید. نگران نباشید! در این پروژه نیازی به تجربه ی فنی کار با لوازم الکترونیک ندارید. حال قطعات را با استفاده از راهنماهای درج شده در زیر استفاده کنید.
مهر و موم کردن جعبه
لبه های جعبه عینک را با چسب زیاد بپوشانید. حتما تمام شکاف ها را بپوشانید. باز هم باید ۱۰۰ درصد منافذ بسته باشند تا از عبور جریان هوا جلوگیری شود. چون در آن صورت صدا جالب نخواهد بود.
اتمام کار
کار تمام است. اکنون میتوان اسپیکر بلوتوث خود را روشن کرده و آن را به موبایل یا لپتاپ خود متصل کنید. پس از انتخاب موسیقی خواهید دید که صدای مطلوب و با کیفیتی از اسپیکر بلوتوث شما خواهد امد.
برای ارسال دیدگاه خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
ورود