چگونه پسورد های خود را مدیریت کنیم و مدیریت پسورد داشته باشیم؟ چگونه پسورد ایمن و مطمئن انتخاب کنیم؟ چه نکاتی را در ساخت پسورد رعایت کنیم که پسور ما سرقت نشود. چگونه همه پسورد هایمان را به یاد داشته باشم. امروز در هاو کن یو به تمامی این سوالات با معرفی ابزار های کاربردی مناسب پاسخ خواهیم داد.
با توجه به اینکه تعداد وبسایت ها، اپلیکیشن ها، سامانه وسیتم ها رو به افزایش است – و تقریبا هر روز یک وبسایت جدید ساخته می شود – ما هم نیاز به پسوردها و یوزرنیم های بیشتری پیدا خواهیم کرد. ساده ترین راه برای از یاد نبردن این پسوردها و یوزرها این است که آنها را روی برگه کاعذی یادداشت کنیم اما باید توجه داشته باشیم که این راه امن ترین راه نیست و پسوردهایتان در معرض سرقت قرار می گیرند و شاید به دست گرفتن یک برگه کاغذ مملو از پسورد ها و یوزرنیم های که هر لحظه احتمال گم شدن، از دست رفتن، و .. وجود دارد راه درستی برای بایگانی و نگهداری از پسورد ها نباشد.
اگر شما کاربران هاو کن یو هم از آن دست افراد هستید که پسورد و یوزرنیم های زیادی دارید احتمالا نخواهید توانست همه ی آنها را به خاطر بسپارید. پس بهتر است که از ابزاری برای بایگانی آنها استفاده کنید. چه بهتر که این ابزار رایگان هم باشند.
راستی از همین اول هم به هم قول بدهیم که اسم حیوان خانگی یا تاریخ تولدمان را برای پسورد و یوزرنیم استفاده نکنیم.!!!
ده تا از گزینه ها برای بایگانی پسورد و یوزرنیم عبارت اند از:
استفاده از Firefox یا edge یا کروم
هر سه مرورگر محبوبی هستند و پسوردهایتان را با امنیت بالایی ذخیره می کنند. با استفاده از آنها می توانید در وقتتان بسیار صرفه جویی کنید و هر بار که وارد سایت یا سمانه ای می وید در صورت داشتن این امکان، تمامی پسورد هایتان را ذخیره و سیو کنید تا برای دفعه بعد احتیاج به یاد آوری و وارد کردن مجدد نباشد. متاسفانه تحت شرایطی خاص، پسورد ممکن است گم شود ، ذخیره سازی نشود و یا شما باید بار دیگری پسورد را وارد کنید. اگر برای به یاد آوردن پسورد از این مرورگرها استفاده کنید همیشه احتمال بدشانسی هست چرا که این مرورگر ها تنها بخشی از وظیفه اسن ذخیره سای پسورد است. همچنین این راه حل تنها برای پسوردهای آنلاین مناسب است نه برای پسوردهای دسکتاپ یا شبکه. ضمنا ممکن است اگر کسی به کامپیوتر شما دسترسی داشته باشد به تمامی پسورد های شما هم بدون در اختیار داشتنشان دسترسی خواهد داشت.
مدیریت پسورد ها با استفاده از KeePass
یکی از محبوب ترین مدیریت کننده های پسورد KeePass است. این مدیریت کننده ضمن کاربردی بودن متن باز و رایگان نیز است و برای ویندوز، لینوکس، OS X و حتی موبایل ها هم در دسترس است. همه ی پسوردهای شما را به صورت آنلاین و آفلاین در یک سامانه داده های ایمن نگهداری می کند و شما تنها باید یک پسورد مستر را به یاد بیاورید. یادتان نرود که حتما آن مستر پسورد باید ایمن باشد! با همین یک پسورد می توانید از تمامی پسورد های خود محافظت کنید و بر آن ها مدیریت داشته باشید.
مدیریت پسورد ها با استفاده از Clipperz
بر خلاف بسیاری از مدیریت کننده های پسورد این راه حل آنلاین است و از این رو می توانید از همه جا به آن دسترسی داشته باشید. چیزی بیش از پسورد را ذخیره می کند و می توانید شماره تلفن، شماره کارت عابربانک، شماره حساب بانکی و هر چیزی را در آن ذخیره کنید. ذخیره کردن پسورد و سایر اطلاعات محرمانه به صورت آنلاین می تواند خیلی نگران کننده باشد اما Clipperz از یک روش انکریپشن استفاده می کند که بدین معنی است که حتی Clipperz هم نمی داند که چه چیز دارد ذخیره می کند. اگر می بایست از طریق کامپیوترهای مختلف به پسوردهایتان دسترسی داشته باشید، این راه حل خوبی است.
OSX Keychain برای دوست داران مک
اگر از سیستم عامل های Mac استفاده می کنید احتمالا با Keychain آشنایی دارید. اساسا این هم یک مدیریت کننده ی پسورد است که از پسورد ادمین OSX به عنوان مستر پسورد استفاده می کند. البته این مورد برای کسانی است که از محصولات اپل بهره می برند.
KeyWallet مدیریت پسورد برای کاربران ویندوز
این ابزار که فقط برای ویندوز کاربرد دارد، در منو سیستم شما قرار می گیرد و وقتی که نیاز به وارد کردن پسورد داشته باشید کافی است آن را بالا بکشید. مستقل از مرورگر است و این ویژگی که ممکن است شما را اذیت کند ایده آل است.
Password Manager Plus و ویژگی جالبش
تولبار Billeo Free Password Manager Plus با فایرفاکس و اینترنت اکسپلرور کار می کند و به شما اجازه می دهد تا نه تنها پسوردهایتان بلکه کارت های اعتباری و اطلاعات حساب آنلاین خود را ذخیره کنید و اطلاعاتتان را هنگام خرید آنلاین یا پرداخت آنلاین قبوض به صورت خودکار پر کنید. البته شاید فعلا به اندازه ای که در کشور های دیگر این ویژگی کاربرد دارد در این ما کاربرد نداشته باشد.
چگونه می توانید رمز فراموش شده را به خاطر بیاورید؟
Password Hasher و ساخت پسورد دست نیافتنی
این اکستنشن یا افزونه مرورگر فایر فاکس با در هم آمیختن مستر پسوردتان و نام وبسایت، پسوردهای قوی را برای شما ایجاد می کند. پسوردهایی که توسط این اکستنشن تولید می شوند بهتر از هر پسوردی هستند که خود شما می سازید. در
سرویس PasswordSafe
این سرویس آنلاین رایگان بر روی تمام مرورگرهای مدرن و برای هر OS کار می کند و یک نسخه ی دسکتاپ برای ویندوز یا Mac وجود دارد. اساسا از یک گاوصندوق رمزگذاری شده برای ذخیره ی تمام پسوردهایتان و سایر اطلاعات نظیر کلیدهای نرم افزار، لاگین های وبسایت، پین نامبرها، لاگین های ایمیل و … استفاده می کند.
Password generator
این یک ابزار کوچک است که مستر پسورد شما را با نام وبسایت ترکیب می کند تا پسوردی قویتر که برای هر وبسایت متفاوت باشد بسازد. خیلی ساده و کاربردی است. درواقع سلایق و پیشنهادات شما را با رعایت نکات ایمنی و رفع نواقصش مجدد بازسازی میکند تا از تهدیدات در امان باشید
چگونه می توانید رمز عبوری بسازید که هیچوقت از یاد نبرید؟
Algorithm
بهترین راه حل ممکن است بهترین راه حل فناوری نباشد – حفظ کردن پسوردهای قوی می تواند به سادگی تعویض پسورد پایه با استفاده از نام سرویس آنلاینی که دارید به آن لاین می کنید باشد. برای نمونه اگر پسورد پایه ی شما xlg519 باشد ( که مثلا آن را بر اساس حروف اول اسم و فامیلتان و تاریخ تولد گربه تان ساخته اید) می توانید دو حرف اول و دو حرف آخر نام یک سرویس ( amon برای Amazon) را اضافه کنید و پسوردتان ساخته می شود!
برخی نکات مهم در رابطه با پسورد ها
- در مورد نرم افزار ها و الیکیشن های مدیریت پسورد که از پسورد های شما نگهداری میکنند یک پسورد اصلی برای دسترسی به آن وجود دارد که برای این یک مورد باید از حافظه خود کمک بگیرید و آن را جایی به اشتراک نگذارید و تمامی نکات امنیتی را برای آن رعایت کنید.
- هر گز پسورد های خود را بر روی کاغذ، دیوار، و هر مکانی دیگر ننویسید و نگهداری نکنید.
- استفاده از مواردی همچون مرورگر ها و یا نرم افزار های مدیریت پسورد برای سیستم هایی که چند نفر به ان دسترسی دارند اصلا ایمن نیست و احتمال سرقت اطلاعات همیشه وجود دارد
- استفاده از اطلاعاتی که ممکن است هر فردی به آن ها دسترسی داشته باشد، همچون تاریخ تولد، شماره پلاک خودرو، تلفن، نام حیوان خانگی و … اشتباه محض است.
- مطمئنا شما هم از یک پسورد برای بسیاری از اکانت های خود استفاده می کنید که البته اصلا ایده خوبی نیست.
برای ارسال دیدگاه خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
ورود